Altın & Gümüş

Altın kahini İslam Memiş gram altının göreceği seviyeyi duyurdu!

Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcıların merak ettiğine "Gram altın düşecek mi, yükselecek mi?" sorusuna yanıt verdi.Yatırımcılar da dolar ve altın fiyatlarının düşeceği veya yükseleceği konularında merak içerisinde

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve FED'in faiz kararına kısa bir süre kala döviz kurları ve altındaki dalgalanma sürüyor.

Yatırımcılar da dolar ve altın fiyatlarının düşeceği veya yükseleceği konularında merak içerisinde.

Altın ve Para Politikaları Uzmanı deneyimli ekonomist İslam Memiş, gram altının göreceği seviyeyi yatırımcılarla paylaştı ve uyarılarda bulundu.

Memiş'in açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

Altının ons fiyatında teknik olarak kısa vade için 1720-1770 dolar aralığını takip etmeye devam ediyorum. Bu iki seviye oldukça kritik ve önemli. 1720 destek seviyesi aşağıya doğru kırılırsa 1680 dolar seviyesi gündeme gelebilir. Tabii ki bu kadar sert düşüşlerden sonra bir tepki alımı yaşanması gerekiyor. Bu da ons altını kısa vade için 1770 direnç seviyesi olarak karşımıza çıkarmaya devam ediyor. Yani kısa vade için 1 aylık süreçte 1720-1770 dolar aralığı oldukça önemli.

Özellikle ABD'de enflasyon beklentisinin üzerinde açıklanması FED'in şahin tondaki söylemlerinin devam etmesi anlamına gelir ve bu da 75 puanlık faiz artırımını kesinleştirir. Bu da ons altının yeniden 1700 dolar seviyesinin altına sarkmasını mümkün kılabilir diye tahmin ediyorum. Ancak orta ve uzun vadeye baktığımız zaman hem ons altın hem de gram altında düşüşlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. Geri sarkmalar, baskılanma orta ve uzun vadede yerine yeniden yükselişlere bırakabilir. Elinde dolar olan yatırımcı ons bazında ya da gram bazında bu düşüşleri fırsata çevirebilir diye düşünüyorum.

Altının ustası İslam Memiş gram altının göreceği seviyeyi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu 'sakın inanmayın' dedi, dolara yatırım yapacakları uyardı!

Yatırımcılar dikkat! İşte dolar kahini Selçuk Geçer'in yeni tahmini!