Kent Haberleri

Altın kanatlanıp uçtu! Yürekleri hoplatacak tahmin geldi! Uzmanlar tarih vererek aynı rakamı gösterdi!

Altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Gram Altın, Çeyrek Altın, Yarım Altın, Som Altın ve Ons Altın Fiyatları Yükseliyor. Yatırımcılarının yakından takip ettiği altın için bomba tahmin uzmanlar tek bir rakam üzerinde uzlaştı. Devamını oku... Buradan gelen destekle Gram Altın 1

Ons altın, Fed'in faiz artırımlarını erteleyeceği beklentileriyle son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Buradan gelen destekle Gram Altın 1.130 TL seviyesine kadar yükseldi ve 2023'ün ilk gününden itibaren rekor kırmaya devam ediyor.

Son tahminlerle yatırımcıların gözü önünde yükseliş devam edecek mi? Bu arada uzmanlar, altının bu yılın ilk çeyreğinden itibaren daha da hızlı yükselmesinin beklendiğini ve kısa vadede değerinin yükseleceğini söylüyor. işte detaylar...

ABD'de enflasyon-durgunluk ikilemi para politikası belirsizliğini artıracak. Altın ve dolar yatırımcılarına ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları yön veriyor. Mali piyasa fiyatlandırması, Fed'in faiz oranlarını gelecek ay 25 baz puan artırması için yüzde 77 şans öngörüyor, ancak 50 baz puanlık yüzde 23 oran artışı hala mümkün.

Analistler, bugünün veri gündeminde ABD'de açıklanacak toptan hisse senetlerinin ön sıralarda yer aldığını ve teknik açıdan bakıldığında altının ons fiyatı 1.850 doların destek, 1.890 doların direnç olduğunu açıklıyor.

YENİ REKOR İÇİN TARİH VERDİ!

Altın piyasası uzmanı İslam Memiş, 2023 yılında altının yükseliş seviyesi hakkında, "Gram tarafında yakın bir tarihte bu yılın ilk çeyreğinde 1.200'lü rakamları görmemiz çok olasıdır”  şeklinde konuştu.

Memiş, ise son dönemde yükselişe geçen ve altınla rekabet halinde olan gümüş için “Yine orta ve uzun vadede 1.300, 1.400`lü rakamlar gelebilir” dedi. Memiş, son dönemlerde tepeye tırmanarak altına rakip olan gümüş için ise “İlk fırsatta 16 lira seviyesi yukarı yönlü kırıldıktan sonra da 20'li seviyeler artık yıl içerisinde konuşabiliriz diye tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

Memiş; altın tasarruflarında fiziki, banka ya da fon mu kullanılması gerektiği konusunda da yatırımcılara tavsiyeler verdi. Memiş şunları kaydetti:  Ekran fiyatları ile serbest piyasa arasında ciddi bir makas farkı var. Mesela gram altın üzerinden örnek verelim. 15-20 liralık bir makas aralığı var. İşlem yaptığınız zaman serbest piyasalarda daha pahalıya satabiliyorsunuz ama ekranlardan daha ucuza da alabiliyorsunuz. 

Dolasıyla bunu bir fırsata dönüştürmek için yatırımcı uzun vadeli bir yatırımcı ise yine banka üzerinden alım yapmaya devam etmeli ama satış yapacaksa fiziki olarak bankadan alıp kapalı çarşıda satması daha mantıklı olacaktır. Fonlarda emtia tarafına ağırlık verilmeli. Özellikle altın ve gümüş tarafında 2023 yılında yukarı yönlü hareketler mutlaka olabilir. 

Diğer taraftan ünlü Ekonomist Doç. Dr. Batuhan Tufaner, Fed’in 25 baz puan faiz artış ihtimalini değerlendirerek gram altın için tahminini aktardı. Tufaner “Bu durum ons altın fiyatı üzerindeki baskıları hafifleterek fiyatları yukarıya doğru hareketlendirebilir. Özellikle ons altın fiyatının 2060 Doların üzerine çıkması, altında bir ralli başlatabilir. 2023’de gram altının fiyatı 1400 TL’yi görebilir” ifadelerini kullandı.

Karalar bağlayan yatırımcıya Selçuk Geçer'den doların 24 TL olacağı tarih! Hemen bakmayan sonra bin pişman olur! 
Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Başvuran ve şartları karşılayanlara anında 1226 TL para verilecek!
EYT'liler turnayı gözünden vurdu! İkinci kez tazminat verilebilir! Herkesten saklanan şimdi ortaya çıkan o gizli formül!