Altın mı, dolar mı, euro mu? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın! Temmuz ayında en çok ne kazandıran ve kaybettirenler
Açıklanan TÜİK verilerine göre; temmuz ayında tüketici enflasyonu ile spesifik ele alındığında en yüksek reel getiri % 2, 50 oranında Devlet İç Borçlanma Senetleri'nde oldu. Peki, yatırımcısına en çok kaybettiren emtia ne oldu? İşte detaylar…Aylık olarak en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile özele indirildiğinde % 2, 50 düzeyinde Devlet İç Borçlanma Senetleri’nde (DİBS) oluştu
TÜİK, Temmuz 2022'ye ait Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları'nı duyurdu.
Aylık olarak en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile özele indirildiğinde % 2, 50 düzeyinde Devlet İç Borçlanma Senetleri’nde (DİBS) oluştu. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile düşürüldüğünde ise DİBS % 0, 23 oranında yatırımcısına kaybettirmiş oldu.
Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından olan dolar, % 2, 17, mevduat faizi (brüt) % 3, 76, Euro % 5, 51, külçe altın % 7, 22 ve BIST 100 endeksi % 7, 39 oranlarında yatırımcısına kayıp yaşattı.
TÜFE ile indirgendiğinde dolar % 0, 51 oranında reel getiri elde ederken, mevduat faizi (brüt) % 1,12, Euro % 2,93, külçe altın % 4,68 ve BIST 100 endeksi % 4,85 oranlarında yatırımcısına yine aynı şekilde kayıp yaşattı.
Kredi kartı kullananlar dikkat! Borç batağına giriyoruz! Önleminizi alın