Altın & Gümüş

Altın piyasasının kahini İslam Memiş, bu defa çok açık konuştu: Büyük tufanın ayak sesleri

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki dalgalanmalarla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Memiş, "Büyük tufanın ayak sesleri" ifadelerini kullandı.  YouTube hesabından açıklamalarda bulunan Memiş, "Son iki gündür küresel piyasalarda ciddi bir belirsizlik mevcut

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolardaki yükseliş ile dolar karşısındaki emtia ve diğer para birimlerindeki hareketlilikle ilgili konuştu.

YouTube hesabından açıklamalarda bulunan Memiş, "Son iki gündür küresel piyasalarda ciddi bir belirsizlik mevcut. Dolar endeksi 106 seviyesinin üstünde. Dolar karşısındaki bütün yatırım araçlarında sert değer kayıplara şahit oluyoruz. Altının ons, gümüşün ons fiyatında düşüş mevcut. Kriptoda yatırım seyri bulunuypr. Brent petrolün varil fiyatında sert düşüşler gördük ancak bu resesyonun başladığının kanıtıdı. Resesyon resmi olarak küresel piyasalarda fiyatlanıyor.

Memiş sözlerine şöyle devam etti: 
"Son 6 aydır resesyon beklemiyoruz diyenler, geçici enflasyon diyerek piyasayı oyaladı. Bugün resesyon fiyatlamasının başladığına şahit olduk. Eylül, ekimdeki büyük tufanın ayak sesleri olarak görüyorum. Küresel piyasalarda enflasyonla mücadele kolay değil. Siz bundan sonraki süreçlerde duygularınızla değil, aklınızla hareket etmek zorunda olan küçük yatırmcıdısınız. Çünkü sizin birikimleriniz, perde arkasında bir çekirdek parası. Onlarla siz aynı kaderde değilsiniz. Küresel piyasalarda bu hafta doların savaşı mevcut. Doların diğer enstrümanlara karşı savaşı mevcut. Dolar üstünlük sağlamak için diğer enstrümanları ezdi. ABD, dolar güçlü, ABD güçlü mesajı vermekte. Kısa vadeli dalgalanmalarla işiniz olmasın, siz gardınızı alın ve dikkatli olun.

Altın fiyatları düştü haberleri bulunuyor. Altının ons, gümüşün ons fiyatından bahsetmekteler. Bankadan gram altın aldığınızda 994 lira olduğunu, Kapalıçarşı'da 994 lira olduğuna şahit olacaksınız. Gümüşün gram fiyatı bankalarda, Kapalıçarşı'da 11.13 düzeyinde. Tuzağa gelmeyin, varlıklarınıza sahip çıkın. Duygularınızla hareket etmemelisiniz.

Bütün dünyada şu anda 40 yılın zirvesinde enflasyon bulunuyorken, alım gücü azalmışken, bütün insanlar fakirleşmişken, siz küresel piyasalarda, altının, gümüşün, diğer para birimlerinin değer kaybedeceğini ve bunda manipülasyon olmadığını düşünmekte misiniz?

Enflasyon demek altın demek, gümüş demek. Buna rağmen siz biriktirdiğiniz altın veya gümüşlerin değerini kaybedeceğini mi düşünüyorsunuz? Eylül ve ekim ayı geldiğine şahit olacaksınız. Çuvallarla para gelecekmiş, dolar 6 liraya düşüyormuş falan. Bunlarla yatırıma yönelip varlıklarınızı satarsanız ayazda kalacaksınız. 

Küresel dünyada doların değer artış süreci bulunuyor. Türkiye'de yüzde 80'e yakın enflasyon mevcut halihazırda. Rezervler azalma sürüyor. Doların rezerv para olmadığını söyledim.

Evet, dolar bir yatırım aracı değil. Enflasyona karşı sizi koruyamaz. 17-18 aralığından dolar alınmamalı. Bu 19, 20, 21 lira olmayacağı anlamına gelmemekte. Dolar eylül itibarıyla yeni ataklar yapılabilir hatta 20 liranın üzerine çıkabilir. Bu, bugün ben dolar alacağım, kazanacağım anlamına gelmemekte. Geçen yıldan elinde dolar varsa, Euro/Dolar paritesi, altın ve gümüşün ons fiyatı dip düzeyinde."

https://emlakkulisi.com/emekliler-mujde-bankalar-yarisa-girdi-tutarlar-resmen-firladi/713136

https://emlakkulisi.com/isabetli-tahminleriyle-taninan-islam-memisten-yeni-uyari-sakin-satmayin-bu-tarihi-bekleyin/713082