Altın & Dolar

Altın sahiplerinin rüyası gerçek oluyor! Dünya altın konseyi, büyüleyici rakamlarla yatırımcılara müjdeyi verdi!

Fed'in faiz kararıyla ons altın son üç ayın en düşük seviyesine indi, dolar/Türk Lirası düştü. Gram altın da zirveden geriledi. Altın fiyatlarındaki gelecek belirsizliği, Dünya Altın Konseyi'nin açıklamasıyla aydınlanacak. Fed, gelecek aylarda para politikasını sıkılaştıracağını ve yıl sonuna kadar iki kez faiz artışı olabileceğini belirtmişti

Amerikan Merkez Bankası (Fed), son açıklamalarıyla ons altının üzerindeki baskıyı artırmaya devam ediyor. Fed, gelecek aylarda para politikasını sıkılaştıracağını ve yıl sonuna kadar iki kez faiz artışı olabileceğini belirtmişti. Bu gelişme, ons altının fiyatının son üç ayın en düşük seviyesine gerilemesine neden oldu. Bugün ons altının fiyatı 1970 dolar seviyelerinde bulunuyor.

 

ALTIN İÇİN 2 HAFTALIK BEKLEYİŞ

Analistler, Fed'in Temmuz ayında yüzde 72 olasılıkla 25 baz puanlık bir faiz artışına gideceğinin tahmin edilmesinin, altın fiyatındaki toparlanmayı baskıladığını ifade ediyor. Marex'in metal analisti Edward Meir, önümüzdeki 2 hafta boyunca altın fiyatının 1.931-2.000 dolar aralığında dalgalanmaya devam edeceğini belirtti.

 

GRAM ALTIN FİYATI DÜŞÜYOR

Gram altın fiyatı, dolar/Türk lirası kurundaki artışın etkisiyle 1.498 liraya kadar yükselerek rekor kırmıştı. Ancak Fed'in faiz kararı sonrasında dolar kuru ve ons altının düşüşüyle birlikte gram altın fiyatı da geriledi. Serbest piyasada altın fiyatları hafta sonunda düşüş yaşarken, gram altın fiyatı 1.486 TL seviyelerinde bulunuyor. Çeyrek altın 2.487 TL, Cumhuriyet altını 10.095 TL ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.437 TL'den işlem görüyor.

 

DÜNYA ALTIN KONSEYİ'NDEN YENİ TAHMİN

Dünya Altın Konseyi'nden dikkat çekici bir altın tahmini geldi. Amerika kıtası baş piyasa stratejisti Joseph Cavatoni, Federal Rezerv'in güçlü bir şahin eğilimi sergilediğini ve bu durumun devam etmesi halinde olası sonuçlarını değerlendirdi. Uzman, yaz aylarında altın fiyatlarında dalgalanmaların yaşanabileceğini ifade etti.

Cavatoni'ye göre, altın fiyatları olumsuz etkenlerle karşılaşarak 1.900 doların altına düşme ihtimaline sahip olmaya devam edecek. Ancak, fiyatların 100 dolar düşmesi bile olsa piyasanın hala sağlıklı olduğunu belirtti.

2023 Temmuz'da 'Aile Destek Programı' bitiyor diye üzülmeyin! Başvurana hemen 1.250 TL değil, 6.095 TL veriliyor!
Trafiğe çıkmadan önce hemen kontrol edin, aksi halde 8.190 TL ceza ödeyebilirsiniz!
Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! Bu sefer 1.250 TL yerine 3 bin TL verecek!