Kent Haberleri

Altın satışları ikiye katlandı! Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ediyor! Kuyumcular resmen doldu taştı!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik ve seçim sonrası belirsizlik yatırımcıları Kapalıçarşı'ya akın ettirdi. Kuyumcular resmen doldu taştı!   Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ediyor! Kuyumcular resmen doldu taştı!

Altın fiyatlarında yaşanan artış, seçim sonrası kurda beklenen yükseliş Kapalıçarşı'da altın satışlarını ikiye katladı.  Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ediyor! Kuyumcular resmen doldu taştı!

GRAM ALTINDA BÜYÜK MAKAS!

Merkez Bankası, cari açık endişesi ile altın satarak piyasaya midahalede bulunurken, dış piyasa ile gramda 100 TL’ye kadar çıkan makas spekülasyonlara neden oldu.

DEMİR SANDIKLARLA ALTIN TAŞINIYOR!

Altın ve döviz almak için milyonlarca kişinin akın ettiği Kapalıçarşı'da geçtiğimiz günlerde demir sandıklar ile dövizlerin taşındığı çarşı, şimdilerde fiziksel altın talebi ile gündemde yer alıyor. Kapalıçarşı'da kuyumcular, dövizde yükseliş beklentisi ve altın fiyatlarındaki yükselişin yatırımcıları harekete geçirdiğini ve büyük yoğunluk oluştuğunu belirtti.

 

KUYUMCULAR DOLDU TAŞTI!

Kapalıçarşı'daki yoğunluk semtlerdeki kuyumculara kadar yansıdı. İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Kapalıçarşı’nın yanı sıra Kuyumcukent ve semt/ perakende mağazalarımızda da Ramazan ayının ikinci haftasından itibaren hareketliliğin başladığını belirtti.

Talebin bayramdan sonra artmaya başladığını ve şu günlerde de düğün sezonunun başlaması ile hareketliliğin daha da arttığını belirten  Atayık, Cumhuriyet sikke ve ziynet altınları, gram altın, gram gümüş ve bilezik modellerinde yoğun bir talebin oluştuğunu belirtti.

DARPHANENİN ÜRETİMİ 3'E KATLANDI!

Altın fiyatlarındaki bu rekor satış Darphane’nin verilerine de yansıdı ve bu durum yatırımlık altın üretiminde rekoru getirdi.

 Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü verilerine göre bu yılın ocak-nisan döneminde Darphane’nin altın üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 316 artarak 12 milyon 649 bin 312 adete ulaştı.

ALTIN İTHALATI ZİRVEYE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI!

TÜİK verilerine göre ocakta 5,2 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine yükselen altın ithalatı, şubat ayında 4,2 milyar dolar ve mart ayında da 1,9 milyar dolara kadar düştü. Böylece ilk çeyrek itibari ile kıymetli ve yarı kıymetli taşlar faslında yer alan altın ithalatı 11,4 milyar dolar oldu.  

İslam Memiş'ten tokat gibi açıklama geldi! Neden bugün? Koşa koşa altın almaya gidenler sonunuz böyle olacak!

Altın fiyatları şaha kalktı! Kapalıçarşı'da gram altın tozu dumana kattı! Bu rakam bir ilk! 11 Mayıs altın fiyatları