Kent Haberleri

Altın sertifikası gram altın farkını açtı! Al sat yapmak isteyenler dikkat! Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı!

Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın fiyatları arasındaki fark gittikçe açılmaya başladı. Altın almak isteyen yatırımcılar rakamlar karşısında ağzı açık kaldı. Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı

Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı'nda işlem gören Darphane Altın Sertifikası ile piyasadaki altın arasındaki makas gittikçe açılmaya başkadı. Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı.

BU RAKAMLARI GÖRENLERİN AĞZI AÇIK KALDI!

Altın fiyatlarında makas gittikçe açılmaya başladı. 0,01 gram altına denk gelen Altın Sertifikası’nın fiyatı 14,29 TL’ye ulaşırken 100 grama denk gelen 100 sertifikanın fiyatı 1429 TL oldu. Ancak spot piyasada gram altın fiyatı 1242 TL seviyesinde işlem gördü. Kapalıçarşı ve bankalar arasındaki farkın açılmasının altın sertifikasına yönelimi artırdığını belirtti. 

MAKAS AÇILDI!

2022 kasım ayında Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Darphane Altın Sertifikaları’nı halka duyurmuştu. “Yastık altı” yatırımların ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan yatırım aracı, altınla arasındaki makası iyice açtı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; her bir sertifikası 0,01 gram altına denk gelen Altın Sertifikası’nın fiyatı 14 TL’yi aştı. Böylece 1 grama denk gelen 100 sertifikanın fiyatı 1429 TL’ye ulaştı. Ancak spot piyasada gram altın fiyatı 1242 TL seviyesinde bulunuyor.

Öte yandan Altın Sertifikası’nın işleme başladığı 20 Kasım tarihinden bu yana ons altın fiyatı yüzde 13,75, gram altın fiyatı dolar/TL’deki hareketin de etkisiyle yüzde 18,6 arttı. Ancak Darphane Altın Sertifikası’ndaki kazanç bu süre içerisinde yüzde 36,35 oldu.

AL SAT YAMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Altın Sertifikası’nın tasarruf amaçlı fiziki altın yerine al sat yapmayı düşünenlerin daha çok yöneldiği bir araç olduğunu belirtti.

Aradaki farkı anlamanın zor olduğunu belirten Yıldırımtürk, “Tasarruf amaçlı fiziki altın yerine al sat yapmayı düşünenlerin daha çok yöneldiği bir araç. Burada fizikiden alıyorsunuz, elinizde altınınız oluyor. Orada ise fon alıp satıyorsunuz. O fonlarda vergi yok. Diğer fonlarda vergi var. Bu nedenle biraz cazibesi var” diye konuştu.

Gram altında köpük oluştu diyen İslam Memiş ilk kez açıkladı! Alım için doğru zaman değil! İlginç şeyler oluyor!

Dolar 7 gün sonra bu kadar olacak! Doları olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bu haberi okumadan dövizciden içeri girmeyin