Altın & Dolar

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı.  Altın, son 120 günün en kötü düşüşüne imza attı

Altın fiyatları bu hafta sert düştü. Altın, son 120 günün en kötü düşüşüne imza attı. Milyonlarca kişi ise bu düşüşün nedenleri merak ediliyor. Altın fiyatları neden düştü? Altın düşmeye devam edecek mi? 
 

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Altın fiyatları, ABD ekonomisinde gözlenen direnç belirtilerinin Fed’in faizleri yükseltmeye devam edeceğin yönelik gelen sinyallerle, yaklaşık 120 günün en büyük haftalık düşüşü için hazırlanıyor.

Altın fiyatları, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla  değer kaybı yaşadı.

ONS ALTIN 1936 DOLARA GERİLEDİ!

Spot piyasada altın haftanın son işlem gününde 1.936 dolara kadar geriledikten sonra 1.950 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru uygulanarak yapılan hesaplamalara göre gram altın 1.253 TL civarında işlem görüyor.  Çeyrek altın 2.060 lira, Cumhuriyet altını 8.330 liradan satılıyor.
 

ALTIN EN KÖTÜ HAFTASINDA!

Daha güçlü veriler Fed’e enflasyonu dizginlemek amacıyla sıkılaştırmaya devam etmesi için daha fazla alan sağlıyor. Yatırımcılar Temmuz ayına kadar 25 baz puanlık yeni bir artışı fiyatlıyor. Spot altın büyük ölçüde faiz kaynaklı spekülasyonlar nedeniyle Mayıs başında gördüğü zirvesinden beri yaklaşık yüzde 6 düşüş yaşadı.

Öte yandan ABD borç tavanı konusunda devam eden kriz güvenli varlık olarak talep gören altına miktar destek sağlıyor.

Altın, son dönemde ABD borç tavanı krizinde oluşan güvenli varlık talebinden destek bulurken güçlü ekonomik verilerin faiz artışı ihtimalinin yükseltmesiyle dengelenerek dar bir aralıkta işlem görmeye devam ediyor. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Altın fiyatları haftanın son gününde aşağı yönlü hareket ediyor. Altının ons fiyatı 1952 dolardan işlem görüyor. Gram altın fiyatı 1393 TL, çeyrek altın 2283 TL, yarım altın 4580 TL, tam altın 9119 TL'den satılıyor. 

Ne altın ne dolar! Buna yatırım yapan kazanacak! İslam Memiş altını çizerek açıkladı!

Altın sahalara geri dönüyor! Gram altın yükseliyor! Kuyumcuya gitmeden önce acil bakın! 26 Mayıs 2023 altın fiyatları

Seçimden sonra dolar ne olur? Dolarlarımızı bozduralım mı, bekletelim mi? Uzman isimden üst üste uyarı geldi!