Altın & Gümüş

Altın uzmanı İslam Memiş satın diyerek uyardı! İşte altın için herkesin beklediği kritik zaman dilimi!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altını olanlar için kritik bir uyarıda bulundu. Altında gelecek yükselişlerle ilgili tahminlerde bulunan Memiş, kritik bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, “dolar karşısında coşanlar...” başlıklı yazısında altının yükselişiyle ilgili heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

“Küresel piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verisi, dün saat 16.30’da açıklandı. Aralık ayı enflasyonu piyasaların beklentisi doğrultusunda düşük geldi” diyen Memiş, ABD’de tüketici fiyatlarının aralık ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,5 arttığını hatırlatarak, aylık olarak ise yüzde 0,1 gerileme yaşandığını belirtti.

“DİĞER ENSTRÜMANLARIN COŞTUĞUNU GÖRDÜK”

Aralıkta kaydedilen negatif aylık enflasyonun Mayıs 2020’den bu yana görülen ilk negatif aylık enflasyon olduğunu da ifade eden  www.tv100.com yazarı İslam Memiş, “Pazartesi günü belirttiğim gibi dolar karşısında diğer enstrümanların coştuğunu gördük.” diye konuştu.

MEMİŞ’TEN KRİTİK UYARI: KÂR SATIŞI İÇİN ZAMAN GELDİ!

Altının ons fiyatının (XAU/USD) bin 901 dolar, gümüşün ons fiyatının da (XAG/USD) 24,18 dolar, EUR/USD paritesi 1,0838, GBP/USD 1,2242 seviyelerine yükseldiğini kaydeden Memiş, “Ancak kâr satışı için zaman geldi!” dedi.

Altın uzmanı İslam Memiş satın diyerek uyardı! İşte altın için herkesin beklediği kritik zaman dilimi!

ALTININ ONS FİYATINDA BİN 850–BİN 835 DOLAR DESTEK SEVİYELERİ

“İki haftalık yükselişe biraz ara.” diyerek takipçilerine son gelişmeleri aktaran Memiş, gelecek yükselişlerin sağlıklı olması için biraz dinlemesi gerektiği uyarısını yaptı. “Ondan sebep alım yapmamış, gecikmiş veya eline yeni TL geçenler önümüzdeki iki haftayı takip etmeli” diyen Memiş, altının ons fiyatında bin 850–bin 835 dolar, gümüşün ons fiyatında 23,20-22,50 destek seviyeleri olduğunu ifade etti.

Amerika Merkez Bankası’nın (FED), Şubat toplantısında 25 baz puan faiz artırımına kesin gözüyle bakıldığını da hatırlatan Memiş, “Sürpriz yapmazsa Fed, Şubat’ta karşımıza iyimser çıkar. Orta ve uzun vadede EUR/USD paritesinde 1,15, GBP/USD 1,32, altın ons 2 bin 350 dolar, gümüş ons 40 dolar seviyelerini takip edeceğim” şeklinde konuştu.

Gram altında dev rekor gelecek! Tarih resmen verildi! Hemen bakmayan sonra aklını kaçırır!

Piyasada beklentiler değişti! Altın, dolar, euroda neler olacak?