Ekonomi

Altın ve dolar biriktirenler önümüzdeki 2 haftaya dikkat! İslam Memiş yatırımcılara öyle bir uyarı verdi ki!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar ve euro biriktiren yatırımcıları sert bir şekilde uyardı. İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı olan İslam Memiş, piyasalardaki hareketlenmeler bir ya da iki hafta devam edeceğini dile getirerek yatırımcıları uyardı.

İşte tüm ayrıntılar…

Piyasalardaki belirsizlik altın fiyatlarını da etkilemiş gibi duruyor. Seçim öncesi haftayı düşüş ile kapatan altın, ABD'de süren borç limiti krizi ve para politikalarına dair belirsizlik yüzünden baskı altında kalıyor. Altının ons fiyatı, ABD enflasyon verilerinden sonra 2085 dolara çıkarak rekor seviyeyi gördü. Ancak ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimi beklentilerinin tekrardan değerlendirilmeye alınmasıyla geçen haftaki kazançlarını geri vermiştir. Perşembe günü sert bir düşüş yaşayan altının ons fiyatı 2007 dolara kadar düştü. Gram altın fiyatı da bu düşüşten etkilenip, 1262 liraya kadar geriledi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI!

Yeni haftada altının ons fiyatı 2.021 dolara çıkan, doların yükselişi ile desteklenen gram altın 1.276 TL seviyelerine kadar çıktı. Kuyumculara bakıldığı zaman ise 22 ayar altının gram satış fiyatı 1471 lira gibi bir seviyede bulunuyor. Çeyrek altın fiyatı ise 2.389 TL seviyesinde hareket etmektedir. Cumhuriyet altınının ise alış fiyatı 9.846 TL, 22 ayar bileziğin gram fiyatı da 1377 TL’dir.

ÖNÜMÜZDEKİ 1-2 HAFTA KRİTİK!

Yatırımcıların merakla takip ettiği Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten sert bir uyarı gelmiştir. Memiş, piyasalardaki hareketlenmelerin bir veya iki hafta daha devam süreceğini ve seçim sonuçlarının net bir hal almadığı sürece piyasalardaki yön arayışının süreceğini ifade etmişti. Bilhassa son bir haftadır serbest piyasada ve bankalarda kritik hareketlilik yaşandığını söyleyen ekonomist İslam Memiş, fiyatların oturması için 1 veya 2 hafta devam edeceğini belirtti.

Sonuca bakıldığı zaman seçim sonuçlarına bakarak piyasalarda belirsizlikler ve dalgalanmalar yaşanıyor. Döviz kurları, dolar/TL ve euro/TL, yükseliş seyrederken altın fiyatları da bu halden etkileniyor. Piyasaların seçim sonuçlarını net bir hal alana kadar bu dalgalanmalar sürdürebilecek ve bu süre zarfında dikkatli olunmalı şeklinde açıklamada bulundu.