Altın & Dolar

Altın ve dolar yatırımcıları ters köşe olacak! İslam Memiş tarih verdi! Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın!

Piyasalardaki hareketlilik bugün de devam ediyor. Altın ve dolar rekor üstüne rekor kırarken İslam Memiş altın ve dolar yatırımcılarının ters köşe olacakları tarihi açıkladı. Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın! Altın fiyatları yükselmeye devam ederken dolar kuru da yeni rekor arayışına girdi

Altın ve dolardaki hareketlilik yeni işlem gününde de devam ediyor. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken dolar kuru da yeni rekor arayışına girdi. Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'ten altın ve dolar yatırımcılarını ters köşe edecek açıklama geldi. Tarih vererek açıklayan Memiş, yatırımcıları uyardı. Kuyumcuya ve dövizciye koşmadan önce bakın!

ALTIN VE DOLAR YATIRIMCILARI TERS KÖŞE OLACAK!

Altın yorumları il adını sıkça duyduğumuz uzman isim İslam Memiş “Dolar kurunda, döviz kurlarının genelinde ve altın fiyatlarında tekrar hızlı bir gerileme bu ay içinde bekliyorum.

Özellikle bugünkü döviz kurları karşısında sosyal medyadaki algılarla beraber vatandaş korku ve panikle döviz bürolarına ve kuyumculara giderse buralardan alım yaparsa zarara uğrar” diyerek yatırımcıları uyardı.

İslam Memiş, bir ay öncesinde bu uyarıları yaptığını hatırlatarak, dolardaki agresif yükselişler hakkında uyarılar yaptığını söyledi.

Fakat sonuca bakıldığında dolar kurunda hızlı bir yükselişin olduğunu belirten İslam Memiş, ''“Bugün yine şok bir fiyatlama var karşımızda Hazine ve Maliye Bakanlığı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir açıklama yapmadan şu anda bu fiyatlardan korku ve panik alımları yapmanın kesinlikle yanlış bir karar olduğunu söyleyebilirim”  dedi.

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Citi Research, bugünkü raporunda ons altın için kısa vadede tahminini düşürdü. 0-3 ay için ons altındaki hedefini 2.100 dolardan 1.915 dolara düşürdü. 

3-6 aylık dönem için ons altın fiyatını 2.000 doların üzerinde toparlanacağını öngören Citi, 12 aylık dönemde ise makro ortamın altın için pozitif olacağını söyledi.

Citi, ons altında 2024 yılında ortalama fiyatın 2.000 doların üzerinde olmasını bekliyor.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

ABD zayıf ekonomik verileri sonrasında dolar kuur gerilerken, Fed'in fazileri artırtmayacağına yönelik söylentiler gelmeye başladı. Bu durum altın fiyatları üzerinde destek oluşturdu. 

Öte yandan analistler, Fed’in mevcut faiz artırım döngüsüne ara verse bile faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutmasını bekliyor. Faizleri sabitr tutma beklentisi ise yüzde 82 orandında.

Gram altın kolları sıvadı! Dolardan destek bulan gram altın rekor kırdı!

Altında rüzgar değil resmen tsunamai başladı! Altın kasıp kavurdu! 8 Haziran 2023 canlı altın fiyatları

Doların yükselişindeki sır perdesi aralandı! Sorular cevaplandı! Yükseleceğini anlatmıştım...

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt şimdi geldi! Tunç Şatıroğlu doların yönünü açıkladı! Rahat olun...