Altın & Dolar

Altın ve dolarda beklenen haber geldi! 15 ay aradan sonra bir ilk olacak!

Altın ve dolarda beklenen haber geldi. Amerika Merkez Bankası 15 ay önce başladığı faiz artırımlarına kısa bir mola vermeye hazırlanıyor.  Amerika Merkez Bankası (Fed) 15 ay aradan sonra faiz artırırmlarına ara vermeye hazırlanıyor

Altın ve doların beklediği haber 15 ayın ardından nihayet geliyor. Amerika Merkez Bankası (Fed) 15 ay aradan sonra faiz artırırmlarına ara vermeye hazırlanıyor. Peki Fed fazileri düşüşürse altın ve dolar fiyatları ne olur? 

ALTIN VE DOLARDA BEKLENEN HABER!

ABD Merkez Bankası (Fed) poltika yapıcıları 15 aya aradan sonra faiz atırımlarına ara vermeye hazırlanıyor. 14 Haziran Çarşamba günü açıklanması beklenen Fed faiz kararında yüzde 5, ve 5,25 aralığında tutulması durumunda geçen yılın mart ayına kadar uzanan 10 ardışık yılın ardından ilk duraksamasını gerçekleştirmiş olacak.

PİYASALARIN BEKLENTİSİ NE YÖNDE!

Fed'in fazi kararı ile ilgili piyasaların beklentisi gelecek hafta 25 baz puan faiz atırabielceğin yönelikken beklenti 34 seviyelerine kadar düştü. 

Piyasalara göre haziran toplantısından sonra temmuzda çeyrek puanlık bir artış ve sonrasında aralıkta benzer büyüklükte bir indirim olması bekleniyor.

TOPLANTI SONRASINDA BU AÇIKLAMALAR TAKİP EDİLECEK!

Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, hem geçmiş hamlelerin hem de son bankacılık sorunlarının kredi koşulları ve ekonomi üzerindeki etkilerini değerlendirebilmek için faiz artışına ara verilmesinden yana olduklarını söyledi. 

Jerome Powell’ın yorumları, gelecek ay yapılacak bir sonraki toplantıda komitenin planlarına yöenlik ipuçları için takip edilecek.

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD'de enflasyon ivmesinin yavaşladığına  fakat önemli bir endişe olarak kalmaya devam ettiğini belirterek, Fed'i para politikası rotasında kalmaya çağırdı

ALTIN VE DOLAR NE OLACAK?

FED faizinin artmas ABD dolarını kısa ve orta vadede yükselmesine neden oluyordu.
Güçlenen dolar kuru ise altın fiyatlarını baskılıyordu. Ancak Fed’in faiz artışlarına vereceği olası bir aranın altını desteklerken doların aşağı yönlü hareket etmesini sağlayacak.

Geçtiğimiz haftalarda Fed’in ara vereceği beklentisi, altına olan talebi yükseltmişti. Fed‘in faiz artışlarını durduracağı beklentileri sayesinde altın fiyatları ons bazında pozitif seyrederken altın yatırımcılarının iyimserliği de artmaya başladı.

Altında fren patladı! Gram altın fırladı! Kuyumcuya gitmeden bu rakamlara hemen bakın! 11 Haziran 2023 altın fiyatları

Ne altın, ne dolar! Bu sene en çok buna yatırım yapan kazanacak! Uzman isim üstüne basa basa uyardı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den yürekleri ağza getiren açıklama! Dolarda bu seviyenin altını sakın beklemeyin...

Gram altında yeni rekor gün yüzüne çıktı! Altını bilen adam İslam Memiş net tarihi açıkladı! 

Dolar bir yükseldi pir yükseldi! Elinde avucunda bir doları bile olanlar çabuk baksın! Dolar tam bu kadar olacak