Ekonomi

Altın ve doları olanlara göz dağı! İslam Memiş kötü haberi verdi! İşte detaylar!

İslam Memiş, son dönemde altının ve doların yaşadığı hareketliliğe dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!Altını ve doları olan ya da almayı düşünenler için uyarı geldi

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2022 altın ve dolar yorumunda bulundu. Altını ve doları olan ya da almayı düşünenler için uyarı geldi.

İşte haberin detayları!

FARKLI ALTERNATİFLER VAR MI?

İslam Memiş tv100'deki köşesinde piyasadaki son gelişmeleri yorumladı.  Memiş, ''Eylül, EUR/USD, altın, gümüş, kripto paralar için “son baskılanmaya ayı” yaşanabilir. TL karşısındaki fiyatlamalarda zaten sorun yok'' şeklinde konuştu.

İslam Memiş'in Tv100'deki 'Borsa ve FED'in mesajları ne anlama geliyor?' başlıklı yazısı şunları söyledi; “Son üç haftadır banka hisselerinde ciddi ralliler gördük. Rekora doymayan bir trend varken karşımızda bugün yurt dışı nedenli satış görmekteyiz. Yurt dışı nedenli satış olmasa da teknik olarak zaten bir düzeltme yapması gerekiyordu. Hazır satışlar gelmişken, heyecan da giderek azalıyor, oturup düşünmek gerek. Türkiye’de bankacılık sektörü nerede, doğru mu yapıyorum, farklı alternatif var mı, nereden döner, nereden alınır şeklinde düşünceler aklımızdan geçmeli.

Yükselişin ne kadar süreceğini bence başlatanlar da bilmiyor. Eğer durumu bilselerdi müşterileri ile net bir şekilde paylaşabilirlerdi. Biz şunu biliyoruz, enflasyon karşısında bankacılık karı da eriyor, enflasyon baskısının ne kadar devam edeceği bilinmediği gibi muhasebesi de zordur. Özellikle kar baskısı, marjların açılmasında etkili. Seçim sürecinin kontrolünde ve takibinde olduğu için işleri çok da kolay değil. Ondan dolayı faklı şirketlerin hisseleri ile sepet yapmak en mantıklı karar olarak karşımıza çıkıyor. Mesela; Dünya enerji krizinin eşiğinde, jeopolitik riskler yer alıyor ve giderek artıyor, bilişim sektörü yenileniyor.

ABD ENFLASYON VERİSİNİN VERDİĞİ MESAJ!

Açıklanan ABD enflasyon verisi beklenenden kötü geldi. ABD’de tüketici enflasyonu Ağustos ayında yıllık bazda yüzde 8,3 seviyelerine ulaştı. Beklenti yüzde 8,1'di. Amerika Merkez Bankası’nın 20 ile 21 Eylül’deki 75 baz puan faiz artırımı da kesinleşti. Veri öncesi genel beklenti 50 baz puandı. Kötü gelen veri, beklentileri değiştirmektedir. Beklentileri aşan veri, risk iştahında azalmaya, küresel borsa, emtia ve kripto paralar da sert düşüşlere sebep oldu. Yani, piyasalara yüksek enflasyon darbesi geldi. Fed’in 75 baz puanlık faiz artırımı kesin olacak gözü ile bakılırken, 100 baz puanlık bir artırım tekrar gündeme geldi. Geçtiğimiz gün yeni rallileri bekleyen piyasalar bugün yeni dipleri konuşuyordu. Dengeler bir anda alt üst oldu. Bu durumda borsada, emtia ve kripto paraların baskılanacağını söyleyebiliriz. Ekim ayı itibariyle merkez bankaları sahadan çekilir, piyasa kendi hikayelerini yazmaya başlar.

'ALTIN VE DOLARDA YÖN YUKARI'

Eylül, EUR/USD, altın, gümüş, kripto paralar için “son baskılanmaya ayı” olabilir. TL karşısındaki fiyatlamalarda zaten sorun yok. Yön yukarı. Dolar nereye, onlar oraya. Borsanın mesajı “Ne olacağını ben de bilmiyorum”

TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Halk Bank, Ziraat Bankası internetten TOKİ ödemesi nasıl yapılır?

Motorinden müjde geldi! İşte 19 Eylül Pazartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 19 Eylül Pazartesi 22 ayar bilezik kaç TL?