Ekonomi

Altın ve doları olanlarla ilgili flaş uyarı! Şimdi sakın hamle yapmayın

ABD'de enflasyon verilerinin tarihi seviyeleri görmesinin ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Altın ve doları olanlara, yarın Merkez Bankası'ndan çıkacak faiz kararını beklemesi uyarısında bulunuldu. ABD'de enflasyon yükselişini mart ayında da sürdürdü ve yıllık yüzde 8,5 seviyesine yükseldi

Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyon rakamları, tarihi seviyeleri gördü. ABD'de enflasyon yükselişini mart ayında da sürdürdü ve yıllık yüzde 8,5 seviyesine yükseldi. Veri öncesinde piyasa beklentileri enflasyonun yüzde 8,4 düzeyine yaklaşacağı yönündeydi.

ALTIN VE DOLARDA ENFLASYON KORKUSU

Bu haberin ardından altın ve dolar fiyatlarında da enflasyon korkusu yaşanmaya başlandı. ABD'de verilerin yükselmesiyle birlikte altın ve dolar fiyatlarında da yükseliş olabileceği uyarısında bulunuldu.

MERKEZ BANKASI'NIN KARARI BEKLENİYOR

Türkiye'de ise yarın Merkez Bankası tarafından verilecek karar çok kritik görülüyor. Yarın saat 14.00’de yayınlanacak faiz kararında beklentiler değişikliğe gidilmemesi doğrultusunda.

Merkez, 2022 yılının ilk faiz kararını ocak ayında açıklamış ve faizi yüzde 14'te sabit bıraktı. Merkez, ikinci ve üçüncü faiz kararını şubat ayında açıklayarak yine sabit bırakmıştı. 

İstanbul'da 24 ay eşit taksit ve 300 bin TL peşinatla konut fırsatı! Resmen başladı! İsteyen herkes alabilecek!

Otobüs bileti fiyatları uçuşa geçti! Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Ulusoy ve Varan otobüs bileti Nisan fiyat listesi...

Dolar ve altını enflasyon korkusu sardı!