Altın & Gümüş

Altın ve gümüşte beklenmeyen düşüş! Yatırımcılar şok içinde! Hemen bakın, sonra keşke demeyin!

Fed yetkilileri enflasyondaki düşüşten emin olmayınca altın ve gümüşteki yükseliş son buldu. İşte ayrıntılar...770 dolardan başladı

Geçtiğimiz hafta bir önceki dönemde en hızlı yükselişini gösteren altın, yeni haftaya 1.770 dolardan başladı. Haftalık en yüksek seviyesi olan 1.786 dolara ulaşan fiyat, bugün 1.760 dolardan işlem görüyor.

Son iki haftalık kazanımların ardından, değerli metaller bu haftayı hafif düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

Gümüş hafta başında 22.25 dolara çıkarak Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Gümüş, altından daha hızlı hareket etti ve haftanın geri kalanında tüm kazanımlarından vazgeçti. Dün 20,80 doların altına düştükten sonra bugün 21,15 dolar civarında işlem görüyor.

ALTIN VE GÜMÜŞTEKİ ATAK HIZ KESTİ!

ABD enflasyonuna aşırı tepki veren piyasalarda dolar ve tahvil satışları hızlanırken, hisse senedi ve emtia alımları hızlandı. Fiyat oluşumu, Fed'in frene bastığı hafta ortasına kadar devam etti. Dün, Fed yetkilileri Bullard ve Kashkari, enflasyonun düşmeye devam edip etmeyeceğinin ve oranların yükselmeye devam edip etmeyeceğinin belirsiz olduğunu söylediler. Falcon'un açıklamasının ardından endeks, son birkaç günün yüksek seviyelerinden geri çekildi ve altın ve gümüş hafifçe düzeldi. Ons başına 1.780 dolar kısa vadede kilit direnç noktası olarak görülürken, doların yükselmesi durumunda 1.735 dolar ilk destek seviyesi olarak görülüyor.

Gümüş için destek bölgesi olarak 20,50 ila 19,75 dolar aralığı izleniyor.

Fed yetkililerinin nihai faiz oranı ve enflasyon tahminlerinin önümüzdeki hafta Kasım ayı FOMC toplantısı yayınlandığında emtia fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Peki, altın fiyatlarında son durum ne? Gümüş fiyatları ne kadar? 18 Kasım 2022 altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.054 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel yüzde 0,7 değer kaybeden altının gram fiyatı, günü 1.053 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışına göre yüzde 0,4 artışla 1.054 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.740 lira, Cumhuriyet altını da 7.159 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,7 azalışla günü 1.761 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 1.764 dolardan işlem görüyor.

GÜMÜŞ FİYATLARINDA SON DURUM!

18 Kasım 2022 son dakika gümüş fiyatları sabahın erken saatlerinden bu yana yakından izleniyor. Gümüşün gram alış fiyatı 12,63 TL, satış fiyatı ise 13,10 TL seviyesinde kaydedildi. Ons gümüş fiyatı ise bugün 21,23 seviyesinde değerleniyor.

Euro/Dolarda bu seviyeler gelebilir! Dövizciye gitmeden hemen bu habere bakın!
Doların tahtı sallanıyor! Yeni karar açıklandı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!
Gram altın 2 aydan az sürede bu kadar olacak! Cüzdanını alan kuyumcuya koşacak!