Ekonomi

Altın ve gümüşte bomba tahmin! Paraşütsüz düşecek

Uluslararası Gümüş Enstitüsü tarafından bir rapor yayınlandı. Raporda, savaşın etkisinin gümüş fiyatları üzerinden bir süre sonra kalkacağı ve gümüşün ons fiyatının 25.14 dolardan 23.90 dolara düşeceği belirtildi. Raporda, gümüş fiyatları hakkında çok önemli bilgilere yer verildi

Uluslararası Gümüş Enstitüsü tarafından tüm dünyanın dikkatini çeken bir rapor yayınlandı. Raporda, gümüş fiyatları hakkında çok önemli bilgilere yer verildi.

SAVAŞIN ETKİSİ KALKACAK

Şu sıralar savaşın da etkisi nedeniyle altın ve gümüş fiyatları yükseldi. Ancak Uluslararası Gümüş Enstitüsü, bu etkinin bir süre sonra ortadan kalkacağını ve hem altın hem de gümüş fiyatlarında düşüş yaşanacağını belirtti.

"KISA ÖMÜRLÜ OLACAĞINA İNANIYORUZ"

Enstitü için Metal Focus ekibi tarafından yapılan araştırmaya dayanarak hazırlanan raporda “Savaştan kaynaklanan değerli metal fiyatlarındaki artışın kısa ömürlü olacağına inanıyoruz” denildi.

"BEKLENTİLER ÇOK AGRESİF"

Raporda ayrıca gümüşün ons fiyatı hakkında şu değerlendirme yapıldı: “Bu destek azaldığında, gümüş fiyatlamasında geleneksel makro güçler yeniden sahneye çıkacak. Bunlar arasında en baskını ABD para politikası olacak. Piyasalarda yılsonuna kadar 8-9 faiz artışına varan beklentiler çok agresif. Bu beklentilerin gerilemesiyle kısa-orta vadede altın ve gümüş yeniden destek bulabilir.

"GÜMÜŞÜN ONS FİYATI 23.90'A İNECEK"

Enstitü fiyatların mevcut 24-26 dolar aralığında kalmaya devam etmesini bekliyor. Ancak artan Fed baskısıyla bu yıl ortalama fiyatın 2021’in gerisinde kalacağı tahmininde bulunuyor. Raporda, 2021’de ortalama 25.14 dolar olan ons gümüş fiyatının bu yıl yüzde 5 gerileyerek 23.90 dolar olarak gerçekleşeceği öngörülüyor. 

Çiftçileri sevindiren haber! Başvuranlara düşük faizli 5 milyon TL kredi!

Devlet ihtiyaç sahiplerine 1400 TL verecek! Bu yardımdan kimler faydalanabilecek? İşte tüm ayrıntılar... 

Emekli bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarih öne çekildi! Son dakika gelişmesi! Gün gün ödenecek...