Altın & Dolar

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk'ten 24 ayar gram altın için çarpıcı açıklama: 2.950 TL'ye kadar düşebilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk, 24 ay gram altın için rakam verdi. İşte altın fiyatlarındaki son durum ve yeni beklentiler...

Altının, 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından yaşanan jeopolitik gerilimler sebebiyle geçtiğimiz haftaki hızlı artışını sürdürüo sürdürmeyeceği merak ediliyor. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Kapalı Çarşı’nın Nabzı programında Deniz Bilgen’in sorularını  cevapladı ve önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırımtürk, söz konusu açıklamasında altının,  Ekim ayının ilk günleriyle beraber hareketli bir hafta yaşadığını söyledi. 

ALTIN FİYATLARINI HANGİ DURUMLAR ETKİLEYECEK?

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "İran’ın İsrail’e yaptığı füze saldırısı ile İsrail’in Lübnan’a saldırısı ve kara harekâtı tartışmaları altının fiyatlanmasına etki edecek. Ayrıca Cuma günü Amerika’dan gelecek tarım dışı istihdam verileri de iş dünyası için önem arz ediyor" bilgilerini verdi ve diğer yandan da Japonya’da değişen hükümetle beraber faiz artırımlarının devam edip etmeyeceği de bir diğer etkileyek faktör olduğunun altını çizdi. 

Dış piyasada Fed Başkanı Powell’ın geçtiğimiz haftaki konuşmasının piyasalara olumlu yansıdığını aktaran Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Powell, bir başka toplantıda da, artık faiz indirimleriyle ilgili enflasyonun istedikleri seviyeye doğru gittiğini dile getirdi. Ayrıca iş gücü piyasasında da çok fazla bir endişeleri olmadığını belirterek gelecek aylarda da faiz indiriminin süreceğini kaydetti" açıklamasında bulundu. 

KASIM AYINDAKİ FAİZ KARARI ALTIN İÇİN ÖNEMLİ 

Mehmet Ali Yıldırımtürk,  altın fiyatlarının yönünü görmek açısından piyasalarda FED’in Kasım ayında yapacağı faiz indiriminin kaç baz puan olacağı sorusunun oldukça önemli olduğunu vurguladı. 

"Piyasalarda faiz indiriminin 25 baz puan mı yoksa 50 baz puan mı olacağı konusunda belirsizlik mevcuttu. FED Başkanı Powell, verilere bakarak bunu yapacağız dediği için Kasım'da muhtemelen 25 baz puan, Aralık’ta da 25 baz puan faiz indirimi beklentisi oluştu. Diğer yandan Cuma günü açıklanacak işsizlik oranları da bu noktada oldukça önem arz ediyor" diyen Yıldırımtürk, dış piyasalardaki son durum ile ilgili de konuştu. 

Yıldırımtürk, altın fiyatlarının 2.650 dolar/ons seviyelerini test ettiğine dikkat çekti ve kendi beklentisine göre 2.600 dolar seviyelerini test edebileceğinin altını çizdi.

Bunun olması gerektiğini aktaran Yıldırımtürk, "Eğer yaşanacak gelişmelerle altın fiyatı daha da artarsa, gerilemeler daha sert yaşanabilir. Hazmetme sürecinde bir geri çekilmenin daha sağlıklı fiyat oluşumunda önemli olduğunu öngörüyorum" şeklinde konuştu.  

GRAM ALTIN FİYATI NE OLACAK? 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Altının iç piyasadaki durumunu da değerlendirdi ve dış piyasa ile iç piyasa arasında altın ithalatına getirilen kota nedeniyle oluşan farkın bu hafta açıldığını vurguladı.

"Geçtiğimiz hafta fark 1.500 dolar/kg civarındaydı bu hafta 4.000 dolar seviyesinde hareket ediyor. Eğer altın fiyatlarında geri çekilme olursa ithalat piyasaları rahatlatabilir ve bu fark tekrar 1.500 dolar seviyesine inmesi söz konusu olabilir" ifadelerini kullanan Yıldırımtürk, bu durumda 24 ayar altının gram fiyatını 3.070-3.150 bandından tekrar 2.950-3.050 bandına gelebileceğini söyledi. 

BDDK o rakamları açıkladı! Konut kredisi kullanımı 465 milyar 294 milyon TL’ye yükseldi!

1 milyon TL'nin 60 günlük faizi tam bu kadar oldu! Bankaya para yatıracaklar dikkat: Ekim 2024 mevduat getirisi hesabı..

Belediyeler Sakarya ve İzmir’de 223 bin TL’den başlayan fiyatlarla arsa ve tarla satıyor