01 / 10 / 2024

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk'ten gram ve çeyrek altın fiyatlarında Ekim uyarısı: Geri çekilebilir! 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk'ten gram ve çeyrek altın fiyatlarında Ekim uyarısı: Geri çekilebilir! 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Ekim ayında altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği ile ilgii önemli açıklamalarda bulundu ve ons altını işaret etti. 




Gözde yatırım araçlarından altında, gelecek süreçte neler olacağı sık sık merak konusu oluyor. Altın haftanın son işlem gününü yüzde 0,5 düşüşle tamamlamasının ardından, bugün de geriledi. 

Yatırımcılar, ABD işgücü piyasasına ilişkin kritik bir rapor ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın merkez bankasının bir sonraki faiz indiriminin ölçeği hakkında ipucu verebilecek açıklamasını beklerken, altın fiyatları düştü. 

Spot altın haftanın ilk işlem gününde ons başına 2.655 dolardan işlem görerek başladı; gram altın ise rekor kırarak 2.918 Türk Lirası'na kadar çıktı. Diğer taraftan, yatırımcılar Fed’in yıl sonuna kadar yaklaşık 75 baz puanlık bir gevşemeye gideceğini fiyatlarken, daha düşük faiz oranları, faiz getirisi olmayan altın için fayda sağlama eğiliminde bulunuyor. 

Altın bu sene yaklaşık yüzde 30 artış gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen unsurlar arasında, merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar bulunuyor. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk ten gram ve çeyrek altın fiyatlarında Ekim uyarısı: Geri çekilebilir! 

ALTIN FİYATLARI NEDEN ARTTI? 

Ekonomim Gazetesi'nde yer alan habere göre; milyonlarca yatırımcı ve altın alacak vatandaşlar son dakika gram altın, çeyrek altın fiyatlarını merakla araştırıken, analistlerin altın yorumları da yakından takip ediliyor. 

Son olarak Deniz Bilgen’in hazırladığı "Kapalı Çarşı’nın Nabzı" programında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırımtürk, altın fiyatları yükselecek mi yoksa altın fiyatları düşecek mi sorusunu cevapladı. 

Eylül’ün son haftasında faiz indirimleriyle ivme kazanan altının, srail’in Lübnan saldırısıyla yükselişine hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Yıldırımtürk, "Buna bir de Çin hükümetinin durgunlaşmaya başlayan ekonomiyi hareketlendirmek amacıyla bankalara teşvik paketi sunmasıyla üretim artışı öngörüsü eklendi" diye konuştu. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Yıldırımtürk ten gram ve çeyrek altın fiyatlarında Ekim uyarısı: Geri çekilebilir! 

EKİM'DE ALTIN FİYATLARI NE OLUR? 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk bu hafta iç piyasalardaki gelişmelerinde altın fiyatını belirleyeceğine dikkat çekti ve dışarıdaki gelişmelerin iç piyasayı da etkilediğinin altını çizdi. 

"Altın iç piyasada, dış piyasadan gelen ons fiyatına bağlı durumda. Dolayısıyla ons fiyatında bir geri çekilme olursa, iç piyasada da altın fiyatlarında gerileme olur" ifadelerini kullanan Yıldırımtürk, fiyatlardaki düşüün altın fiyatının düşeceği anlamına gelmediğini vurguladı ve geçici bir fiyat düzeltmesi olacağını söyledi. 


SGK uzmanından emeklilik hayali kuranlara flaş uyarı! Maaş farkı için yeni bir formül geliyor!

Tersane İstanbul için devlete 1.4 milyar dolar kira ödenecek! 

'Ev almak için altın bozdurmam gerek, doğru zaman mı?' sorusuna İslam Memiş'ten net cevap geldi! 


Geri Dön