Kent Haberleri

Altın yatırımcısı için flaş tarih... Analistler açıkladı

Altına yatırım yapmayı hedefleyen vatandaşlar için önemli bir tarih geldi. İşte analistler tarafından altına yatırım yapmayı planlayan vatandaşlar için önerilen tarih. Ancak altın fiyatlarını anlık olarak takip etmek yeterli olmuyor

Altına yatırım yapmayı planlayan vatandaşlar altın fiyatlarını anlık olarak takip ediyor. Ancak altın fiyatlarını anlık olarak takip etmek yeterli olmuyor. Altın fiyatları hakkındaki yorumları ve analistlerin açıklamalarını da takip etmek gerekiyor. Analistlerden son olarak altın fiyatları hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte analistler tarafından altın fiyatları hakkında yapılan açıklamanın detayları... 
 

İslam Memiş özellikle alım yapmak isteyen altın yatırımcısına en doğru zamanı kişisel verileri ile paylaştı. Gram altın geçtiğimiz hafta kapanışında düşüş trendini korumuştu. Bu hafta girişinde Ons’taki düşüş gramı takip etti. Hafta sonu 1.100 TL’nin gerisine doğru çekilen Ons içinde uzman isimden önemli açıklamalar geldi.

İslam Memiş özellikle Mayıs ayına dikkat çekiyor. “Seçim sürecine kadar altın kuruna yönelik hareketlilik beklemiyorum” diyen Memiş, Haziran ayına dikkat çekerek; “Euro’da yükseliş bekliyorum” açıklamasında bulundu.

 

İslam Memiş, sözlerinde altın yatırımcısına da yer verdi. Kritik ve önemli alım zamanı olarak önümüzdeki 1-2 aylık süreci işaret etti. Bu demek oluyor ki seçim öncesinde Mart ve Nisan ayları altın alım süreci için en doğru zaman olarak görülüyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş belirli aralıklarla kendi YouTube kanalı üzerinden piyasalara yönelik açıklamalarda bulunuyor. Seçim sürecine doğru herhangi bir hareketlilik beklemeyen Memiş seçim sonrasında piyasalarda hareketliliğin başlayacağını ve o dönem sonrasında alım sürecinde ne yazık ki geç kalınacağını ifade etti. Piyasalara bakıldığında durgunluk 27 Şubat haftanın ilk günü düşüş trendi ile kendini hissettirdi. Gram altın güne 1.098,58 ile başladı. Ons’ta da durum farklı değildi. 1.809,01 seviyelerinde işlem görüyor.

ANALİSTLER DE AYNI TARİHİ SÖYLÜYOR

Diğer yandan analistler de altın fiyatları açısından aynı tarihi işaret ediyorlar. Analistlere göre de altın fiyatlarında haziran ayından itibaren ciddi bir değişim yaşanacak.