Ekonomi

Altın yatırımcıları dikkat! Mart ayı kritik!

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Ons fiyatı 1930 doları geçti, analistler 2000 dolar ihtimalinin güçlendiğini söylüyor. Ancak Mart ayı kritik.Altının onsu dün 1935

Altın fiyatlarında 2023 yılı için çok çeşitli tahminler yapılıyor . Altının onsu dün 1935.22 dolara kadar çıkarak yüzde 1.6 prim yaptı. 3 Kasım 2022’de 1616 dolara inen altın fiyatları son 2.5 ayda yüzde 20 değer kazandı.

Altının ons  fiyatı için 2000 dolar seviyesi ihtimalinin oldukça güçlendiği ifade edilirken, Altın yatırımcısının Mart ayında Fed'i yakından takip etmesi gerektiği ifade ediliyor.

Yine yeni yeniden alternatif; altın!

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor. Altının ons fiyatı uluslararası pazarda 1930 dolar seviyesinde seyrediyor. Yurt içinde ise gram altın fiyatı 1166 lira seviyesinde. Yatırımcının ibresinin altına döndüğü söylenebilir.  Analistler altın fiyatlarının Fed'in faiz politikasını takip ettiğini belirterek, altın yatırımcıları için Mart ayının kritik bir tarih olduğunu belirtti.

Piyasa ile Fed'in ters düştüğü nokta

Analistler piyasa ise Fed arasında temel bir takım ayrım olduğunu belirterek, piyasanın Fed'in faiz zirvesinin 5 olduğunu ve yılı faiz indirimi ile kapayacağını öngördüğünü belirtiyor. Analistlere göre piyasa, "Yıl sonunda bir faiz indirimi görüyorum ve kabaca yılın sonunda faizin  4.50'lere gerilemesini öngörüyorum" diyor. Analistler ise Fed'in bunun tam tersine bu yıl sıkı para politikasını sürdüreceğini ve faiz indirimi olmayacağını , faizin zirvesini 5.25 puana kadar faizini artırabileceği sinyali verdiğini belirterek, bu yıl faiz indirimi olmayacağı sinyali verdiğini belirtiyor.

Altın yatırımcısı Mart ayını takip etmeli

 

Fed'in Mart ayı toplantısının bu anlamda önemli olduğunu kaydeden analistler, bu toplantıdan Fed'in faizde zirve noktaya varıp varılmadığı ve yıl sonunda bir faiz indirim yapılıp yapılmayacağı sinyalinin takip edilmesi gerektiğini ifade ediyor. Analistler, "Mart ayında Fed'in faiz oranı yüzde 5 olacak, bu oran zirve mi olacak?. Altın yatırımcısının bunu takip etmesi gerekiyor. Mart ayı bu nedenle önemli. Faizde zirveye gelindi mi? Yıl sonunda Fed faiz indirimi yapacak mı buna bakmak gerekiyor" değerlendirmesinde bulunuyor. Altının önünün açık olduğunu kaydeden analistler, altının ons fiyatı için 2000 ihtimalinin giderek güçlendiğini kaydediyor.