Altın & Gümüş

Altına 'gurbetçi' müdahalesi... Altın yatırımcısını yakından ilgilendiren detaylar...

Mustafa Aslan adlı  kuyumcu, geçen yıl 80 euro olan çeyrek altın fiyatının bu yıl 92 euro olduğunun altını çizerek "Altın euroya karşı daha fazla prim yaptı. O sebepten dolayı gurbetçi arkadaşlarımız euro yerine altını tercih etti." ifadelerini kullandı.Mustafa Aslan adlı  kuyumcu, geçen yıl 80 euro olan çeyrek altın fiyatının bu yıl 92 euro olduğunun altını çizerek "Altın euroya karşı daha fazla prim yaptı

Dünyanın farklı ülkelerinden memleketlerine gelen gurbetçiler döviz piyasasında yaşanan hareketlilik nedeniyle altına akın etti. Mustafa Aslan adlı  kuyumcu, geçen yıl 80 euro olan çeyrek altın fiyatının bu yıl 92 euro olduğunun altını çizerek "Altın euroya karşı daha fazla prim yaptı. O sebepten dolayı gurbetçi arkadaşlarımız euro yerine altını tercih etti." ifadelerini kullandı.

Gurbetçi yoğunuluğunun yüksek olduğu şehirlerden Aksaray’da geçen hafta gurbetçilerin yoğunlukla başlattığı sıla-i rahimin ardından kentin döviz piyasasında hareketlilik yaşandı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden şehirlerine gelen gurbetçiler hem tatil yapmak hem de yatırım yapmak için dolar ve euro bazındaki dövizlerini bozdurmaya başladı.

Kapalı Çarşı'daki kuyumcu esnafları gurbetçilerin gelmesiyle beraber yoğun mesai harcarken, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası'nın (Fed) belirlediği faiz oranları gurbetçiyi döviz bozdurmasının ardından altın yatırımına yöneltti. Döviz işletmecileri doların euroya karşı bir nebze daha değer kazandığını belirtirken, kuyumcular geçen yıl 80 euro değerinde olan çeyrek altının bu yıl 92 euro değerinde olduğunu belirtti.

'HAREKETLİLİK DEVAM EDECEK'

İslam Memiş'ten elinde dolar olanlara tarihi öneri!

Dolar kahini Selçuk Geçer uyardı ve "ağlarsınız" dedi!

Remzi Özdemir açıkladı: İşte doların 20 TL'yi aşacağı tarih!