Ekonomi

Altına yatırım yapacaklar durun! İslam Memiş altın almanın en doğru zamanını duyurdu!

Altına yatırım yapacaklar en doğru zamanı kovalıyor. İniş ve çıkışlı haline devam eden altının akıbeti ne olacak? İslam Memiş, altın alacaklar için şu değerlendirmeyi yaptı. İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Merkez Bankası'nın faiz indirim kararının ardından altın ve dolardaki gidişatına dair değerlendirme yaptı.

Peki altın almanın zamanı doğru mu? İşte ayrıntılar…

Altın yatırımcısı için merakla beklenen alım tarihi veren İslam Memiş, Euro'nun yükselişe geçeceği tarihi de açıkladı. İşte İslam Memiş'in altın alacak yatırımcılara verdiği önemli tüyolar!

YÜKSELİŞE GEÇECEK!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra gözler piyasalara çevrilirken Merkez Bankası’nın faiz politikasında değişiklik yapıp yapmayacağı da merak konusu olmuştu. Merkez Bankası’nın Şubat ayı faiz kararının ardından altında kısmi düşüş gerçekleşirken yatırımcı için kritik uyarılar geldi.  Merkez Bankası faiz kararını açıkladı ve politika faizi yüzde 9’dan yüzde 8,5’e düşürüldü. Faiz indirim kararının para piyasalarını nasıl etkileyeceğini MedyaTava’ya anlatan ünlü finans analisti İslam Memiş'ten önemli değerlendirmelerde bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, mayıs ayında öngörülen seçim sürecine kadar altın ve dövizde herhangi bir hareketlenme olmayacağını ancak Haziran itibariyle özellikle Euro’da bir yükseliş olacağının altını çizerek, altın almak için en doğru zamanın önümüzdeki bir iki ay olduğunun altını çizdi. Banka kredi faizlerinin de düşüş göstereceğini açıklayan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kripto para piyasaları için de kritik açıklamalarda bulundu.

Bitcoin için, "Değer artışı var, baskılanma devam ediyor. Yatırımcılara 24 bin ile 28 bin aralığını takip etmeli. Baskılanma ısrarla devam ediyor ama kripto para yatırımcısı 1,5 senedir bekliyor ama biraz daha bekleme devam edecek. Muhtemelen FED Haziran ayı itibariyle faiz artışını bırakır ve kripto paralarının önü açılır diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

UYARILAR BİTMİYOR!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, vatandaşları ekran tuzaklarına karşı da uyardı. Geçtiğimiz hafta sonu kapanışını 1.841 dolar üzerinden gerçekleştiren Ons altın için uzman isim ılımlı yorumlarda bulundu. Ons’un bu haftayı yükselişle kapatacağını ifade eden İslam Memiş: “Ons’un 1.865 dolar seviyelerini görmesini bekliyorum. Bu seviyeye ulaşıldıktan sonra gerileme başlayabilir” dedi.

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Kocası ölen kadın mirastan ne kadar pay alır?