30 / 07 / 2024

Altınakar Kuyumculuk, El Maktum 'la ortak oldu!

Altınakar Kuyumculuk, El Maktum 'la ortak oldu!

Altınakar Kuyumculuk"a, Dubai"den ortak şirket kurma teklifi geldi. Dubai hükümetinin de yüzde 51 ortak olduğu mağazaya, Türkiye"den 100 bin dolarlık takı gidecek



Altınakar Kuyumculuk"a, Dubai"den ortak şirket kurma teklifi geldi. Dubai hükümetinin de yüzde 51 ortak olduğu mağazaya, Türkiye"den 100 bin dolarlık takı gidecek

Başbakan Erdoğan"ın Davos"ta İsrail Cumhurbaşkanı"na yaptığı ˜One minute" çıkışı girişimcilerin önünü açtı. Arap dünyasında büyük hayranlık toplayan ˜One minute"i ürün olarak kullanan kuyumcu Altınakar şirketi, One minute kolyeleriyle adım attığı Dubai"ye mağaza açtı. Dubaili Fine Art Jewellery"nin talebi üzerine ortaklık yapan Altınakar Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Abit Malgaz œDubai yasaları gereği, kurulan her şirketi kamu da yüzde 51 oranında ortak oluyor. Yani Dubai şžeyhi El Maktum"la ortak şirket kurulmuş oldu diye konuştu.

TAKI ÜRETEMİYORLAR

Arap ülkelerine dönük altın kırbaçtan, 10-15 bin liralık altın kemerlere kadar el işçiliği isteyen üretim yaptıklarını söyleyen Malgaz, şimdilik ayda 100 bin dolarlık altın ihraç ettiklerini söyledi. Malgaz œDubai"de altın takı üretimi yok. Türkiye"nin bu alandaki başarısını gören Dubaili"ler Türkiye"ye geliyor. şžu anda satışlar iyi gidiyor. Talep artarsa yeni mağazalar açmayı düşünüyoruz dedi.

2010"DA CİROMUZ 7 KAT ARTTI

Kriz döneminde tüm sektörler küçülürken, yaptıkları kampanyalar ve Başbakan"ın Davos"ta, İsrail Cumhurbaşkanı"na yaptığı ˜One minute" çıkışı sayesinde cirolarının 7 kat arttığını belirten Malgaz œÜrünlerimiz arasında en çok rağbet gören, kişiye göre tasarlanan mücevherlerimiz oldu. Dubai"den özeal siparişler alıyoruz. Özellikle son zamanlarda gelen ilginç bir sipariş ise Başbakan Erdoğan"ın Türkiye ve dünyada insanların dilinden düşmeyen söylemi œOne minute şeklinde mücevherat siparişi oldu. Pırlanta ya da altın olarak siparişler geliyor diye konuştu. Romanya, Azerbaycan, Bulgaristan ve birçok Avrupa ülkesinden dini semboller başta olmak üzere, birçok özel siparişler de aldıklarını söyleyen Malgaz, en son Romanya Metropolit"ine 30 bin dolarlık özel sipariş bir haç yaptıklarını söyledi.

K܂RDAN FERAGAT ETTİ

Krizi kampanyalar, uzun vadeli taksit seçenekleri ve kredi kartlarına ekstra taksitlerle aştıklarını belirten Malgaz œFiyatlarımızı da düşürdük. Karlılıktan feragat ederek zor dönemi atlattık. 30 kişilik istihdam hacmimiz var. Krizde de kimseye işten çıkarmadık diye konuştu. œMalgaz, üründe kar marjının, yüzde 100 olduğunu vurgulayarak, kendilerinin bunu yüzde 15-20"ye indirdiklerini belirtti.  

Yüzde 20 eksiğine geri alma garantisi

Altınakar Kuyumculuk Başkanı Abit Malgaz, sattıklarını ürünü yüzde 20 eksiğine geri alma garantisi de getirdiklerini söyledi. Malgaz œBu da insanların bizi tercih etmesini sağlıyor. Monturis ve Euro Diomand isimli 2 ayrı pırlanta markaları olduğunu belirten Malgaz œBu markalarla 2015"e kadar Türkiye"de 15 yeni mağaza açmayı planlıyoruz dedi.
Star


Geri Dön