29 / 04 / 2024

Altında balans ayarı bozuldu! Altın fiyatları resmen çakıldı! Yatırımcılar neye uğradığını şaşırdı!

Altında balans ayarı bozuldu! Altın fiyatları resmen çakıldı! Yatırımcılar neye uğradığını şaşırdı!

Güçlü dolar ve ABD tahvillerinin, alternatif yatırımları cazip hale getirmesi ile beraber altın fiyatları resmen çakıldı. Uzmanlar altının 1.900 doların üzerine çıkması için doların ve tahvil getirilerinin zayıflaması gerektiğini söylüyor.



Global finans piyasasındaki risklere karşın altın ‘yatırımcıların sığınağı' olmayı başaramadı ve 2 ayın minimum seviyesine geriledi. Spot altın fiyatı, cuma günü ons başına 1.880 dolar bandındanki kritik desteğini bile kırarak 1.848 dolar seviyesinde kapattı. Bu nedenle 1.939 dolar bandında başladığı eylül ayını yüzde 4.7 (91 dolar) zararla tamamladı. Böylece yaklaşık 91 dolarla şubat ayından bugüne kadar en büyük aylık düşüşü yaşadı. Ons altın 2023 başından bugüne kadar tüm kazançlarını geri verdi. Altının ons fiyatı son olarak 4 Mayıs tarihinde 2 bin 085 dolara kadar çıkarak yılın zirvesini görmüştü. Emtia piyasası uzmanlarına göre dolardaki soluksuz artış değerli metal üzerinde baskı meydana getirdi.

 Altında balans ayarı bozuldu! Altın fiyatları resmen çakıldı! Yatırımcılar neye uğradığını şaşırdı!

ÇİN ETKİSİ DESTEKLEYEBİLİR

Sözcü’den Mehtap Özcan Ertürk’ün haberine göre, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin politikasının bir süredir sürmesi sonucu dolar ve 10 senelik Hazine tahvil getirileri 3’ncü çeyrekte son 1 senenin en sert artışını yaşadı. Uzmanlara göre, düşüş trendi sürerse ve 1.830 desteği de kırılırsa, fiyat 1.800 dolara kadar inebilir.

UCity Index'in kıdemli analistlerinden Matt Simpson, konuya ilişkin yaptığı açıklamada altının 1.900 doların üzerine çıkması için doların ve tahvil getirilerinin zayıflaması gerektiğini, bunun da özellikle zayıf enflasyon setiyle ve şahin Fed öngörülerinin düşürülmesiyle mümkün olabileceğini ifade etti. Simpson henüz bunun pek muhtemel görünmediğini aktardı. HDFC Securities Emtia ve Döviz Müdürü Anuj Gupta da konuya ilişkin, yatırımcıların parayı gayrimenkulden altın da dahil olmak üzere diğer güvenli limanlara çekmesinin beklenmesi yüzünden Çin'de süren gayrimenkul kaygısının da altın fiyatlarını destekleyebileceğini paylaştı.

 Altında balans ayarı bozuldu! Altın fiyatları resmen çakıldı! Yatırımcılar neye uğradığını şaşırdı!

RİSKLERE RAĞMEN GÜVENLİ LİMAN OLAMADI

Amerikan hükümetinin kapanmasının bile altına sürekli destek sağlayamayacağının altını çizen Acme Investment Advisors Baş Stratejisti Sugandha Sachdeva “Şaşırtıcı biçimde altın, finansal piyasalarda riskten kaçınmanın hakim olduğu bir ortamda bile güvenli liman talebini çekemedi” dedi. Son zamanlarda altın fiyatları temel olarak reel faiz oranlarından etkileniyor. Uzun vadeli bir yatırım olarak altın pozitif görünüyor. Fakat çok kısa vadede genellikle hiçbir şey kazandırmıyor.

90 bin TL’nin bir aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza yüzde 20 zam geldi!

İğneden ipliğe zam geliyor! Zam gelecek ürünler aklınızı başınızdan alacak! İşte o ürünler...


Geri Dön