Altın & Gümüş

Altında bomba tahmin! İslam Memiş 'bu rakamı gördükten sonra alın' dedi

Seçim haftasına girerken İslam Memiş'ten flaş bir açıklama geldi. Seçim sonrası dalgalı bir süreç yaşanacağını belirten piyasa uzmanı, altın almayı planlayan vatandaşlara çok önemli tahmin yaptı. İşte tüm detaylar...Ülkemizde her dönem en çok tercih edilen yatırım aracı altın olurken, uzman isimlerden altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı öngörüler geliyor

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine günler kala vatandaşlar altın piyasasındaki yakın takibini devam ettiriyor. Ülkemizde her dönem en çok tercih edilen yatırım aracı altın olurken, uzman isimlerden altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı öngörüler geliyor.

KRİTİK VE DALGALI SÜREÇ BİZİ BEKLİYOR
Altın fiyatlarına dair isabetli yorumlarıyla geniş takip kitlesine ulaşan finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, seçim haftasında önemli değerlendirmeler yaptı.

"Önümüzde kritik ve dalgalı bir seçim süreci var" diyerek süreç hakkında konuşan İslam Memiş, şunları söyledi:

"Yatırımcıların kısa vadede bir iki haftalık süre içerisinde varlıklarına sahip çıkmaları gerekiyor. Altın elinde bulunanlar beklemeli. Ancak altın almayanlar, 1350 liranın altındaki seviyeleri beklemeliler. Kısa vadede, borsa ve Euro üzerinden değerlendirme yapılabilir."

ALTIN ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN NE ZAMAN?
Altının her zaman uzun vadeli bir yatırım olduğunu dile getiren İslam Memiş, altın almayanlara da seslendi. Altın alan vatandaşlar için beklentilerini sürekli olarak dile getiren İslam Memiş, gram altın almayan vatandaşların 1350 TL altını görmesini beklemeleri gerektiğini dile getirdi.

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş'in yazısı şöyle: 

Seçim öncesi para piyasalarında volatilitenin yüksek olması kaçınılmaz. Bu hafta seçim fiyatlaması içinde olacağız. Piyasa kurları bağımsız bir şekilde sağlıksız işlem gerçekleştirir. Yurt içi piyasalarda takip edeceğimiz önemli bir veri yok.

"İNGİLTERE MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI ÖNE ÇIKIYOR"
Yurt dışında ABD enflasyon verisini takip edeceğiz. Faiz kararlarının öne çıktığı geride kalan haftanın ardından, piyasaları gelecek hafta daha veri odaklı bir ekonomi gündemi bekliyor. Yurt içinde hazine ihaleleri, sanayi üretimi, ödemeler dengesi, iş gücü istatistikleri ve perakende satış verileri takip edilecek.

Yurt dışında ABD tüketici ve üretici enflasyonu ile İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı öne çıkıyor. Ayrıca Almanya sanayi üretimi, Çin tüketici ve üretici fiyatları, Euro Bölgesi Sentix yatırımcı güven endeksi, nihai tüketici fiyatları, İngiltere ticaret, aylık ve dönemsel GSYH, sanayi üretimi verileri de takvimde yer alıyor.

"AL-SAT YAPMAYIN" 
Bu hafta kredili veya kaldıraçlı işlemle al-sat yapmayın. Bu hafta açığa alım-satım yapmayın. Stresli bir hafta olacağından para piyasalarından bir şey beklememek gerek. Makas aralıkları yine konuşulur.