Kent Haberleri

Altında bombanın bombası tarihi verildi

Altın ve para piyasalarında neler olacağı vatandaşlar tarafından çok merak ediliyor. Altında kritik tarih de verildi. İşte altın almayı planlayan vatandaşları ilgilendirecek detaylar... İşte altın fiyatları hakkında uzmanlar tarafından verilen önemli tarih

Altın fiyatlarında son yaşanan gelişmeler vatandaşlar tarafından çok sıkı şekilde takip ediliyor. İşte altın fiyatları hakkında uzmanlar tarafından verilen önemli tarih. 

Tüm bu gelişmeler yakından takip edilirken gözler FED’in yapacağı toplantıya çevrildi. Dünya ekonomisine yansıyan tüm bu gelişmeler özellikle güvenli liman olarak görülen altın yatırımcılarının düzenli takibinde yer alıyor. Gelinen bu noktada piyasaları kritik bir süreç ve bir yenilik dönemi olarak adlandırıp yatırımcıyı da uyarıyor.

 

Ons altın ile döviz kurundaki hareketli süreç piyasalardaki son durumu merak ettiriyor. Yeni gün itibariyle Ons altın 1831,50 dolarla başlangıcını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde gram altın 1104 seviyesinden işlem görürken yaşadığı ani yükseliş sonrası bu sabah 1116,094 lira seviyelerine kadar ulaştı.

FED başkanının Amerika komitesinde yaptığı son sunumda şahin beklentisi mesajı faizde oluşan yeni süreçteki değişikliğe işaret etti. Faizde ulaşılabilecek en zirve rakam %6 olarak açıklandı. Gelişmeler göz önüne alındığında altın konusu daha çok gündeme getirildi. Para piyasalarında önemli isimler konuyla ilgili kritik yorumlarda bulunurken Türkiye detayına da yer verildi.

 

KIDEMLİ UZMANLAR FİKİRLERİNİ AÇIKLADI 

FED’in 21 ve 22 Mart tarihinde yapacağı toplantı ile alacak olduğu politika kararının 50 baz puan olması bekleniyor. Reuters tarafından gerçekleştirilen ekonomist anketine göre Amerika’daki istihdam raporu Şubat ayında tarım dışı verisinin 205 bin bekleniyor.

Kıdemli piyasa analisti Edward Moya: “Büyük bir pozisyon almadan önce altın yatırımcısına Cuma günkü tarım dışı istihdam raporunu beklemesini” tavsiye etti. 

Reuters teknik analisti Wang Tao: “28 Şubat’tta düşüş seyrine başlayan dolar için 1.804 seviyelerine düşmeden önce 1.825 dolar seviyesini anlık bir yükseliş yaşayacak” yorumunda bulundu.

Analist Rupert Rowling altın için: “Önemli eşik” diyerek 1800 dolar seviyesine işaret etti. Geçtiğimiz yıl için ve Türkiye’deki merkez bankalarının alım gücü ürünündeki artışa dikkat çekerek; “Bu düşük seviyelerdeki destek güçlü olmayı sağlıyor” dedi.