Ekonomi

Altında büyük tufanın tarihini açıklayan İslam Memiş bombayı patlattı: Elindekini kaptıran ayazda kalır

FED'in faiz kararları sonrası yükselen dolar karşısında baskılanan altın fiyatlarında sular ısınıyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş, Altında büyük tufanın tarihini açıklayarak bombayı patlattı. 'Panik ile elindeki malı kaptıran ayazda kalır. Ucuza mal almak yok' dedi. Altının onsu 1740 dolardan işlem gördü gram 1685 yeni çeyrek 1610 liradan satıldı

Küresel altın piyasasında, en düşük 969 bin lira, en yüksek 978 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,06 artarak 976 bin 100 liradan tamamladı. 

Altının onsu 1740 dolardan işlem gördü gram 1685 yeni çeyrek 1610 liradan satıldı. Yarım altın 3 bin 220 lira tam cumhuriyet altını ise 6 bin 417 liradan satıldı. Altın fiyatları dolar yüzünden hareket alanını şimdilik kısıtlarken önümüzdeki günlerde altının pek de skin olmayacağına yönelik uyarılar geldi. 

Altın dolar ve petrol piyasasına dönük yorumlarıyla son dönemde dikkatleri üzerine çeken piyasa uzmanı İslam Memiş, altında büyük fırtınanın kopacağına yönelik flaş tahminlerde bulundu.

Twitter hesabından altın yatırımcılarının uyaran  İslam Memiş, "Ben bugün diyorum ki soygun var al" dedi ve sonbaharaın ilk ayı Eylül'e işaret etti.

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş'in dikkat çeken sözleri şöyle:

"SOYGUN VAR AL EYLÜL'DE ANLAYACAKSINIZ"

Piyasalar kapandıktan sonra ons fiyatlarının daha da gerilemesi, yurt dışı piyasa kaynaklı. Yurt içi piyasada banka makas aralıklarını da göz önünde bulundurup panik yapmayın, malınızı kaptırmayın! 

Dünyada altın ve gümüşü şuan kim ucuza alıyor? Dolar sahipleri. Doların zirvesi, emtia fiyatlarının dibi. Kim alıyor, neden alıyor? 

Eylül-Ekim tufanının hazırlığı yapılıyor. Panik ile elindeki malı kaptıran ayazda kalır. Dolar endeksi gerilediğinde bu sefer de onslar toparlanacak. Yani, ucuza mal almak yok. Bu süreç tevafuk değil, soygun. Mart’ta savaş var manipülasyonunu gördünüz. O zaman da “manipülasyon var, almayın” dediğimi hatırlarsınız.  2.059’dan 1.782’ye gerilediğini gördük. Bugün de diyorum ki “soygun var, al” Eylül’de anlayacaksınız."

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri Genel Müdürü Bayramali Yıldırım'dan sürpriz istifa

Dolar kurunda tarihi zirve! Son 20 yıldır böyle bir artış görülmemişti

Rekabet Kurulu'ndan Skechers ve Asics markalarına yüzde 25 indirimli ceza

Kredi kulanımında kısıtlama getiren düzenleme BDDK tarafından güncellendi! İlk düzenleme doları düşürmüştü

Kamu bankaları konut kredisi limitini kıstı: Kredi ve mevduat faizlerinde sert yükseliş

Cumhuriyet tarihinde 104 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşti! Reşat altını yeniden basıldı Reşat altını nedir?

FED faiz kararını açıkladı: Dolar bugünden sonra 18 liraya kadar çıkabilir uyarısı

TOKİ aylık 1442 liraya konut satış duyurusu yaptı! TOKİ'nin ucuz konutlarına sahip olmak isteyenler dikkat

27 bin 500 lira maaşla binlerce işçi alımı başladı! Almanya işçi alım ilanıyla işe ihtiyacı olanlara büyük piyango

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü