Kent Haberleri

Altında çarşamba ve cumaya dikkat! Uzmanlar nedenini tek tek açıkladı!

Altında en çok merak edilen sorular, “Bu fiyattan altın alınır mı, altın yıl sonu ne kadar olacak” olurken uzman isimler konuya peş peşe açıklık getirdi.  “Altında çarşamba ve cumaya dikkat!” diyen uzmanlardan çok ses getirecek açıklamalar... Bu hafta ise piyasaları kritik 2 önemli gelişme bekliyor

Altın fiyatları bu yılın kazançlarını geri vermesinin ardından toparlanmaya başladı. Bu hafta ise piyasaları kritik 2 önemli gelişme bekliyor. Cuma günü açıklanacak olan Amerika şubat ayı istihdam raporu iş gücü piyasasının gücüne daha fazla ışık tutacak. Bunun yanında yatırımcılar, faiz oranlarının gelecekteki seyriyle ilgili yeni bilgiler için ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın çarşamba günü Kongre'de vereceği ifadeyi takip edecek. Piyasanın cuma gününe kadar dalgalı bir seyir izleyebileceğini ifade eden analistler, bu gelişmeleri takip eden bir risk rallisinin dolara zarar vererek altını yükseltebileceğini vurguluyor.

ALTIN İÇİN KRİTİK SEVİYELER BELLİ OLDU

Tüm bu gelişmeleri bekleyen altın fiyatları ise pazartesine yükselişle başladı. Önceki hafta Dolar endeksi gördüğü 105 seviyesinden yeniden 104 seviyesine doğru geriledi ve yukarı ivmenin yerini yatay ve durgun bir seyir aldı. Bu durum 1805 dolar seviyesine kadar düşen ons altın fiyatında yukarı tepkiye sebep oldu.

Altın fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar, yükselişin 1870 seviyelerinin daha yukarısına sürmesini beklemediklerini dile getirirken, bu seviyelere çıkış olması durumunda ise yeniden aşağı yönlü bir düzeltme gelebileceğini söylüyor. Altın fiyatlarında şimdilik, “1805 seviyeleri alım için, 1870 seviyeleri satım için uygun görünüyor” şeklinde konuşuyorlar.

İşte detaylar...

GRAM ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Önceki haftalarda 1,185 liraya kadar yükselerek tüm zamanların zirvesine oturan altının gram fiyatı ons altındaki düşüşü takip ederken iki ayın en düşük seviyesini yaşamıştı. Yeni haftaya başlarken yurt içinde gram altın fiyatları 1,127 TL’ye kadar yükseldi. Çeyrek altın 1842 lira, Cumhuriyet altını 7728 lira  ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1108 liradan değerleniyor.

DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

OANDA’nın kıdemli ekonomi analisti Edward Moya, “Fed Başkanı Powell şahin senaryoya sadık kalırsa ve bu yılın ocak ayına yönelik büyük bir aşağı yönlü revizyon ve şubatta güçlü bir istihdam artışı görmezsek, altın bu haftaki rallisinin uçup gittiğini görebilir. Powell, zirvenin yerleşmeye yakın olduğu hususunda olumlu hava sağlarsa, altın fırlayabilir” dedi.

ANZ Bank stratejistlerine göre ise altının kısa vadede Fed’in sıkılaştırması etrafında değişen piyasa beklentilerini izlemesi muhtemel. “Altın piyasası, Fed’in para politikası etrafındaki piyasa beklentilerine karşı hassas olmasını sürdürüyor” diyen ANZ analistleri, “Yapışkan enflasyonlu Amerika’dan gelen güçlü ekonomik veriler, daha fazla faiz artırımı riskini yükseltiyor. Bunun kısa vadede ters bir rüzgâr olması olası. Yine de, altın fiyatı için bir arka rüzgâr olan dolarda sınırlı bir yükseliş öngörüyoruz. Daha yüksek nihai oranlarla bile, doların bu yılın 2. yarısında zayıflaması muhtemel” diyor.

Kentsel dönüşüm kredisinden kimler yararlanabilir? Detaylar belli oldu!

2023 TOKİ kura çekiliş tarihleri! TOKİ kuraları ne zaman, hangi gün çekilecek? İzmir, Edirne, Tekirdağ...

Bayram ikramiyesi zamlanacak mı, kaç TL olacak? İşte son dakika gelişmeleri!