Altın & Gümüş

Altında her şey bu detaya bağlı! Eli altına gidecekler eliniz yanmasın

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen altın fiyatlarındaki baskı devam ediyor. Fİyatlardaki bu baskının ise ABD'deki enflasyonla mücadeleyle ilgili olduğu belirtiliyor. ABD Merkez Bankası'nın enflasyona karşı başarısız olacağı düşüncesi, altın fiyatlarını baskılıyor. Son dönemde fiyatının yükselmesi nedeniyle bir hayli ilgi gören altın, son günlerde düşük seyrediyor

Uzun yıllardan bu yana garantiye gitmek isteyen yatırımcıların bir numaralı seçeneği altın oldu. Son dönemde fiyatının yükselmesi nedeniyle bir hayli ilgi gören altın, son günlerde düşük seyrediyor. Bunun ise bir nedeni var. Şu anda gram altın 901,3 liradan işlem görürken, popüler altın birimlerinden çeyrek altın 1.479 liradan, cumhuriyet altını ise 6 bin 40 liradan satılıyor.

ENFLASYONLA MÜCADELEDE BAŞARISIZLIK İHTİMALİ

Analistler, devam eden jeopolitik riskler ve Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirlerinin enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırmasının yanı sıra ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede başarısız olabileceği ve daha şahin politikaların gerekebileceği beklentisi ile altının ons fiyatının gerilediğini bildirdi.

EĞER BASKI KALKARSA FİYATLAR YENİDEN YUKARILARI GÖRÜR

Eğer Amerikan Merkez Bankası, enflasyonla mücadelede başarılı bir grafik sergiler ve faizleri yeniden tarihi bir düzeyde artırmak zorunda kalmazsa, altında yeniden yukarı yönlü bir fiyat grafiği bekleniyor.