Kent Haberleri

Altında herkes hazırlıklı olsun, bu rakamı uzun süre sonra ilk kez duyacaksınız! Uzmanı resmen açıkladı!  

Piyasa uzmanı Emre Öztürk, altın yatırımlarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıntılar için habere bakın. Piyasa analisti Emre Öztürk, altının zaman içinde her zaman getiri sağlayacağını belirterek yatırımcıları altının uzun vadeli potansiyelini düşünmeye davet ediyor

Altın fiyatlarındaki düşüş kuyumcuları şok etti. Piyasa analisti Emre Öztürk, altının zaman içinde her zaman getiri sağlayacağını belirterek yatırımcıları altının uzun vadeli potansiyelini düşünmeye davet ediyor. 

 

Öztürk, fiyatlar tekrar yükselmeden önce bunun son alım fırsatı olduğuna inanıyor. Piyasa uzmanı Emre Öztürk, altın yatırımlarına karşı uyarıda bulundu. Uzun vadeli bakmanın önemini vurgulayan Öztürk, altının her zaman karlı bir yatırım olduğuna inanıyor. İşte ayrıntılar...

Altın piyasasında son dönemde yaşanan dalgalanmaya rağmen 2022'nin son çeyreği ve Ocak ayının ilk üç haftasında yükselen fiyatlar, Şubat başında yeniden düşüşe geçti. Öztürk, bunu uzun vadeli bir bakış açısına duyulan ihtiyacın bir hatırlatıcısı olarak görüyor.

Altın piyasası 2022'nin son çeyreğinden itibaren hareketlenmiş, gram altın Ocak ayının ilk üç haftasında 1.180 TL'den yıla iyi başlamış ancak üçüncü haftada değer kaybetmişti. Şubat ayına yükselişle başlayan gram altın bugün yeniden düşüşe geçerek 1.150 TL'den işlem görüyor. Altının onsu ise 1.925 dolardan 1.910 dolara geriledi. Kuyumcu Emre Öztürk, piyasadaki dalgalanmayı seçim tarihine ilişkin belirsizliğin yanı sıra Merkez Bankası'nın faiz kararı ve Avrupa'dan gelen ekonomik verilerin etkisine bağlıyor. Mevcut dalgalanmalara rağmen Öztürk bunu yatırımcılar için bir alım fırsatı olarak görüyor. Gram altın için yılsonu değerinin 1.195-1.200 TL arasında olacağını öngörüyor. Yatırımcı ve kuyumcular, değerindeki belirsizlik nedeniyle altın fiyatlarını yakından takip ediyor.

Emre Öztürk'e göre altına yatırım uzun vadede yapılmalı. Ayrıca yıl sonuna kadar altının gram fiyatının rahatlıkla 1,0450 TL'ye ulaşabileceğini de tahmin etti.

 

Altın Madenciliği Karları ve Yıl Sonu Altın Fiyatı Tahmini!

Bilecik'in Söğüt ilçesindeki altın madeninin ekonomiye katkılarından bahseden Emre Öztürk, altın alım imkanının ön plana çıkmasıyla birlikte yatırımcıların uzun vadeli yatırım olarak altını tercih etmesine ilişkin önemli iddialarda bulundu. "Altın fiyatları biraz düşüyor ama daha çok vatandaş aldıkça fiyatlar yükseliyor. Yıl sonuna kadar altının gramının rahatlıkla 1.000 450 lira seviyelerine ulaşacağını tahmin ediyoruz" diyen Öztürk, ülke ekonomisinin altın rezervinden kazançlı çıkarken, altın fiyatlarındaki düşüşü durduramayacağını vurguladı.

Öztürk, altına yatırım yaparken satın alma işleminden sonra en az altı ay veya bir yıl gibi uzun bir süre beklemenin çok önemli olduğunu vurguladı. "Birkaç ay içinde seçimler olacak ve piyasalarda iniş çıkışlar yaşanacak. Seçimlerin ardından fiyatlarda önemli bir artış bekliyoruz" şeklinde konuşa Öztürk, altın yatırımcılarının seçim sonrasına kadar beklemeleri gerektiğini vurguladı. Türkiye ekonomisinin altın madeni ile çok daha güçlü bir şekilde gelişeceği öngörülse de altın fiyatlarının güvenli bir şekilde artacağı tahmin ediliyor. Bugün, altın için uzun vadeli beklentilerin çok daha büyük olduğu bir dönemde, yatırımcılar Öztürk'ün tavsiyesinden faydalanmayı umuyor.

PTT'den son dakika! Başvurana 1 sene boyunca 1.230 TL ödenecek!
Akbank'tan son dakika açıklaması! 28 Şubat 2023'e kadar faydalanabilirsiniz!
İş Bankası'ndan yeni kampanya! 28 Şubat 2023'e kadar hemen başvurun!