Altın & Dolar

Altında kar elde etmek isteyenler hemen bakın! İslam Memiş açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında kar elde etmek isteyenlere bazı yorumlarda bulundu. İşte detaylar!Fed, 15 ay sonra politika faizinde frene başmış olsa da Powell'ın para politikasının sıkılaştırılmayı sürdüreceği ve sene sonuna kadar 2 faiz artırımı olabileceğini belirtirken altın fiyatlarını düşüşe çevirdi

İslam Memiş, ABD Merkez Bankası'ndan gelen yeni birtakım sinyaller ile ons altın üstündeki baskı giderek arttı. Fed, 15 ay sonra politika faizinde frene başmış olsa da Powell'ın para politikasının sıkılaştırılmayı sürdüreceği ve sene sonuna kadar 2 faiz artırımı olabileceğini belirtirken altın fiyatlarını düşüşe çevirdi. Bir süredir yatay bir seyirde devam eden ons altın fiyatı 3 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Altının ons fiyatı, 1928 dolar seviyesine kadar düştü.

Merkez Bankası Para Politikası kurulunun hemen öncesinde gram altın bu hafta 1480 TL'nin altına kadar düştü. Bu düşüşten sonra ekonomi uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken yorum geldi.

İşte haberin ayrıntıları…

İslam Memiş, kişisel youtube kanalından tahminde bulunarak, altın almak isteyenler için bazı tavsiyede bulundu. İşte Memiş’in yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar;

MERKEZ BANKASI SONRASI DOLAR NE OLACAK?

"Dolar kururu 23,67 lira seviyesinde. Dolar kurunda da yükselişlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Yine önümüzdeki haftaya kilitlendik. Önümüzdeki haftaya kadar tekrar bu güçlü duruşunu koruyan bir dolar TL kuru karşımızda olabilir. Faiz artırımı beklediğim için bu tarafta da bir geri çekilmenin mümkün olabileceğini tahmin ediyorum.

 

ELİNDE DOLAR OLAN FIRSATI KAÇIRMASIN

Dolar almalıyım diyen kişilere euronun daha ucuz olduğunu şu sıralarda söyleyebilirim. Altın ons fiyatı 1931 dolar seviyesinde şu an itibari ile de 1928 Dolar seviyesine kadar düştü. O düşüş öngörümüz bugün için gerçekleşti. 1910 Dolar seviyesini bekliyoruz. Olsun yani burada 10 dolarlık 15 dolarlık bir şaşma olsa da önemli değildir. Elinde dolar bulunan yatırımcısı bu fırsatları kaçırmaması gerekir.

5 TL KÂR VAR!

Almak isteyen bulunuyor ise, pişman olan varsa buyurun 1481'den sattın 1476'ye yerine koyuyorsun. 5 lira kârım var. Pişman olan bulunuyor ise biz altınımızı 1481’den 1482 den sattık. Satmıştık. Ama korkuyorum. Korkma kardeşim al yerine 1476 koy. Bitti bu kadar. Korkuyor ise trenine binmeyeceksin. Bu işler cesaret ister."

İslam Memiş dolar ve eurodan vazgeçti! O yatırım aracını telaffuz etti! Alan büyük kâr edecek!

Dolar kaç TL? 17 Haziran Cumartesi dolar yükseldi mi, düştü mü? Euro bugün ne kadar?

Akaryakıt fiyatlarına bir şok daha! Motorine zam mı gelecek? 17 Haziran 2023 güncel akaryakıt fiyatları!