30 / 04 / 2024

Altında kritik soru: Şuanda altın alınır mı, satılır mı?

Altında kritik soru: Şuanda altın alınır mı, satılır mı?

Milyonlarca yatırımcı tarafından merakla takip edilen altın fiyatları dolar kurunda meydana gelen hareketlilik nedeniyle yükselmeye devam ediyor.



Altın fiyatları son zamanlarda hızla yükselmeye başladı. Altının gramı kritik seviye olan 500 lirayı geçmişti, şimdilerde ise hızla yükselmeye devam ediyor. Hal böyle olunca yatırımcılar altın almak mı, satmak mı mantıklı olacağı konsunda kafaları karışmış durumda. Peki şuanda altın almak mı, satmak mı mantıklı? Uzmanlardan açıkladı...

A Haber'de yer alan habere göre; yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın, son zamanlarda yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başardı, altının gramı 530 lira seviyelerine kadar yükseldi. Hal böyle olunca yatırımcılar altın almak mı, satmak mı mantıklı? sorusunun yanıtını aramaya başladı.

ALTIN NEDEN YÜKSELDİ?

Dolar kurundaki dalgalanmalar gram altın fiyatlarını destekler hale gelince altın 530 lira seviyesine yükseldi. Ancak çeyrek altın fiyatı 843 liraya, cumhuriyet altını fiyatı 3 bin 498 liraya yükseldi.

Altında kritik soru: Şuanda altın alınır mı, satılır mı?
ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

İslam Memiş, "Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi?", "Altın alınır mı, satılır mı?" gibi sorulaın cevaplarını yanıtladı.

Altında kritik soru: Şuanda altın alınır mı, satılır mı?
ALTIN ALINIR MI, SATILIR MI?

Altın yatırımı yapmak isteyenlerin uzun vadeli düşünmeleri gerektiğini, kısa vadeli dalgalanmalarda ters pozisyonda kalınabileceğinin uyarısını da yapan İslam Memiş, "Kısa vade için TL'de yakalanmış TL'ye geçmiş veya altın alacak yatırımcılar kar satışını beklemeli. Çünkü ciddi anlamda bir yükseliş olduğu için tekrar 500 altı rakamları beklemesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Altında kritik soru: Şuanda altın alınır mı, satılır mı?

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

İslam Memiş, gram altın tarafında kısa vadede yükseliş hareketinin devam edeceğini belirtirken yeni zirvelerin yakın olduğunu açıkladı. Gram altında dikkat edilmesi gereken bant aralığının 515 – 520 TL olduğunu dile getiren Memiş "2021 yılı sonuna kadar tabii ons tarafta tekrar yükseliş trendi devam eder ve dolar kurunda da yükseliş olursa yeni zirveler, yeni seviyeler görebiliriz" diye konuştu.

Memiş, konuşmasının devamında 2020 yılında 540 TL ile rekor kıran gram altın fiyatında yeni rekorun 2021 yılı bitmeden gelme ihtimalinin yüksek olduğunu da belirtti.

Altın fiyatları fırladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön