Altın & Gümüş

Altında kritik tarih verildi

Uzmanlar altın fiyatları hakkında daha fazla yorum yapmaya başladı. Uzmanlardan altın fiyatlarıyla ilgili kritik bir tarih geldi. İşte detaylar... Uzmanlar da altın fiyatları hakkında yaptıkları değerlendirmeleri sık sık vatandaşlarla paylaşıyor

Altın alan vatandaşlar altın fiyatlarının hangi yöne gideceğini merak ediyor. Uzmanlar da altın fiyatları hakkında yaptıkları değerlendirmeleri sık sık vatandaşlarla paylaşıyor. Altın fiyatları hakkında yeni bir değerlendirme daha geldi. İşte detaylar... 
TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri aylık oranda %3.15 yıllık oranda ise %55 olarak duyurulmuştu. İslam Memiş, bu açıklamanın Haziran’dan sonraki süreçte epey bir değişebileceğini ifade etti. Seçim süreci öncesi ve sonrasında enflasyonun durumu merak ediliyor. Konu üzerine ünlü analist değerlendirmelerde bulundu.


 

"KİŞİSEL TAHMİNİM" DİYEREK PAYLAŞTI 

“Kişisel tahminim” diyerek paylaştığı yorumda uzman isim: “Seçime kadar Cumhurbaşkanı kurum ve kuruluşlarda revizyona gidecek. Ciddi bir görev değişikliği görülebilir. Bu değişiklik enflasyonla mücadele sürecinde finansal yönetimi ön plana çıkarıyor. Merkez Bankası ve Hazine Bakanlığının tek başına mücadelesiyle olacak bir süreç olmayacaktır. Elde olan ve olmayan sebepler ortaya çıkacak. Özellikle kuraklık ve doğal afetler bu durumu olumsuz etkileyecek” dedi.

Belirli beklentilerin üzerinde bir rakam ortaya çıkabilir. Memiş: “Önümüzdeki ay açıklanacak rakam piyasa beklentisinin epey üzerinde olabilir” dedi. Bunda deprem etkisinin finansal yönetime etkilemiş olabileceğine değindi. Kriz fırsatçılığı bu dönemde ön plana çıkıyor, dikkat dedi. 

İKİ DÖNEM YORUMU 

Uzman isim özellikle Haziran ayına işaret etti. Haziran ayına kadar Amerika Merkez Bankası, FED ve diğer Merkez Banka faiz süreçleri var. Fakat Haziran ayı sonrası Merkez Bankası faiz kararı sonlanıyor. “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası için Haziran ayı sonrasına dikkat çekiyorum” diyerek:
“Bankalar üzerinden baskı artık kalkacak. Haziran’dan sonra kurda ataklar başlayabilir. Türk ekonomisi Hazirandan sonra ikiye ayırmak gerekecek” diyerek sözlerini tamamladı.