02 / 07 / 2024

Altında mayıs sinyali! Bu ay altın fiyatları ne olacak? İslam Memiş sır gibi saklanan o bilgiyi verdi!

Altında mayıs sinyali! Bu ay altın fiyatları ne olacak? İslam Memiş sır gibi saklanan o bilgiyi verdi!

Altın fiyatları düşecek mi? sorusu milyonlarca kişi tarafından araştırılırken, İslam Memiş'ten sır gibi saklanan bilgiyi verdi. Altında mayıs sinyali geldi. Altın fiyatları bu ay nasıl olacak?



Altın fiyatları son iki haftadır aralıksız düşmeye devam ediyor. Gram altın 2600 lirayı aşıp rekora tırmanırken, İsrail İran arasında çıkan gerilimin azalması altın filyatlarının düşmesini sağladı. Altın fiyatlarının ne olacağını merak eden yatırımcılar ise ''altın fiyatları düşmeye devam edecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altını takip etmenin yöntemini açıklayarak, gizli bilgiyi verdi. 

FİYATA DEĞİL, MİKTARA BAK!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş dolar endeksiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş, "Gelirin TL de olsa altını dolar paritesi üzerinden veya ons üzerinden takip etmelisin. Eğer TL üzerinden bakıyorsan fiyata değil miktara bak" dedi.

Memiş,bu sene 3 kez beklenen faiz indirimi 2 keze gerilediğini,yılın 3.çeyreğinde 2 kez faiz indirmesi piyasalar tarafından raporlandığına değindi. Öte yandan Memiş, Fed’in faiz kararı önceden fiyatlandığı için değer metallere etkisi olmadığının altını çizdi. 

Altında mayıs sinyali! Bu ay altın fiyatları ne olacak? İslam Memiş sır gibi saklanan o bilgiyi verdi!

BU SENE ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

İslam Memiş, altın ve gümüş gibi değer metallerin artık jeopolitik gerilimlere ve terör eylemlerine odaklandığını söyledi. Geniş bant aralığında kısa vadede oyalatıldığındna bahseden Memiş ''Ons altın 2200-2380 dolar, gram altın 2400-2500 lira aralığında. Yıl içinde 3 bin lira, 3 bin dolar seviyesi geçerliliğini korumaktadır.''dedi.

ALTINDA MAYIS BEKLENTİSİ

İslam Memiş mayıs ayı altın ve gümüş tarafında daha sakin geçebileceğini söyledi.  Memiş ''Tek şart Ortadoğu’da gerilimin artmaması. Manipülasyon piyasası için orayı hep canlı tutacaklar.

Kısa vadede geniş bant aralığında dalgalanma, orta ve uzun vadede yükselişini sürdürmesi kaçınılmazdır.

Enflasyon, heopolitik gerilimler ve küresel ekonomiye dair belirsizlik başlıca sebepler. Altın ve gümüş tarafında fiyata değil, miktara odaklanmalı. Çünkü küresel ekonomiler iyi bir yere gitmiyor. 2024’e 2.050 liradan başlayan gram altın 2.731 liraya kadar yükseldi.

Gerilemesine rağmen 2.455 lira. Ons 2 bin dolara yerleşti. Hedef önce 2.600 devamında 3.000 dolar.'' dedi.

Yarım gram altın fiyatı 2024 ne kadar? Altın fiyatları yerle bir oldu! Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne oldu?

Geri Dön