Kent Haberleri

Altında ne olacağı resmen belli oldu... Hemen bakın hemen bakın

Altın fiyatlarında yaşanan son gelişmeler vatandaşlar tarafından anlık olarak takip ediliyor. Altın fiyatları hakkında bomba bir gelişme yaşandı. Altının ne olacağı resmen belli oldu. İşte iki analistin açıklamalarının detayları. Vatandaşlar altın fiyatlarının ne yöne doğru gideceğini araştırıyor

Altın fiyatlarında son yaşanan gelişmeler vatandaşlar tarafından anlık olarak takip ediliyor. Vatandaşlar altın fiyatlarının ne yöne doğru gideceğini araştırıyor. Altın fiyatları hakkında bomba bir gelişme daha yaşandı. İşte bomba gelişmenin detayları. 

Altın almak ya da elindeki altını satmak isteyenler uzmanların açıklamalarını yakından takip ediyor. Gelen son habere göre yükselişe geçen altın fiyatlarının ne olacağı resmen belli oldu. İki analist bu soruya önemli bir yanıt verdi. Bir uzman ons altının 3 bin dolara çıkabileceğini belirtirken, diğer uzman altının kolayca 3 katına çıkabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta ABD’de bazı bankaların ani olarak başarısızlığı ve iflas haberi sonrasında altın fiyatları yakından takip edilmeye başlandı. Altında şu anda nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor. ABD Merkez Bankası FED faiz artırım beklentilerinin yeniden fiyatlandırılması önem kazandı.

 

22 Mart tarihinde düzenlenecek olan FED toplantısı için de tahminler peş peşe gelmye başladı. Geçen hafta ABD Merkez Bankası FED’den 50 baz puanlık faiz artışı bekleyen piyasalar bankaların iflası sonrasında bu beklentiyi ortadan kaldırdı.

Konuya ilişkin yapılan değerlendirmelerde şunlar ön plana çıkıyor:

Fiyatlama 25 baz puanlık faiz artışı yapılması ya da hiç faiz artışı yapılmaması şeklinde eşit oranda olurken ABD enflasyon verisi sonrası 25 baz puan olasılığında artış görüldü. Piyasalar, Ocak’ta artan manşet enflasyon ve Şubat’ta artan çekirdek enflasyon nedeniyle Fed’in 22 Mart’ta gerçekleşecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artışı yapmasına yüzde 84 oranında olasılık veriyor.