Kent Haberleri

Altında rüzgar yine tersine döndü! Gram altında kritik rakamlar peş peşe verildi! Herkes şimdi baksın! 

Bu hafta rekor üstüne rekora imza atan altın fiyatlarının yönü perşembe günü resmen değişti. Altında rüzgar yine tersine döndü! Gram altında kritik rakamlar peş peşe verildi! Herkes şimdi baksın! Özellikle akşamüzerine doğru ABD’de açıklanan kritik verinin ardından altında rüzgar tersten esti

Bu hafta rekor üstüne rekora imza atan altın fiyatlarının yönü perşembe günü resmen değişti. Özellikle akşamüzerine doğru ABD’de açıklanan kritik verinin ardından altında rüzgar tersten esti. 

Altın fiyatlarındaki bu ters rüzgar ve son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı tarafından merakla takip ediliyor. 

Özellikle ABD’den gelen ekonomik veriler ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikası ile ilgili beklentiler şu an altın fiyatları üzerinde etkili olan ana nedenler olarak dikkatleri çekiyor. 

Altında rüzgar yine tersine döndü! Gram altında kritik rakamlar peş peşe verildi! Herkes şimdi baksın!

ABD’de geçen haftalarda enflasyon ve iş gücü rakamlarının iyileşme göstermesiyle beraber, altın fiyatları tukarı yönlü hareket etti ve 1900 dolar bandını geçti. 

Milliyet'te yer alan habere göre; yeni haftada da rekor üstüne rekora imza atan altın fiyatları perşembe gününden sonra gerilemeye başladı. 

ONS ALTIN 9 AYIN ZİRVESİNDEN DÖNÜŞ YAPTI

Haftaya 1926 dolar seviyesinden giriş yapan  ons altın perşembe günü 1949 dolara kadar yükseldi ve önemli bir artış gerçekleştirdi. Ons altın en son 22 Nisan 2022'de 1955 dolara ulaşmıştı. 

Perşembe günü saat 16.30’da ABD’de açıklanan kritik verinin sonrasında piyasadaki satışlar hız kazandı. Ons altın 1918 dolara kadar düştü. 

Haftanın son işlem gününe 1929 dolar seviyesinden başlayan ons altın düşüş eğilimini devam ettirdi ve 1919 dolara kadar geriledi. Ons altın haftayı 1926 dolardan tamamlarken, haftalık olarak değerlendirildiğinde yatay bir seyir izlediği görüldü. 

Altında rüzgar yine tersine döndü! Gram altında kritik rakamlar peş peşe verildi! Herkes şimdi baksın!

Geçen haftalarda ABD’de açıklanan zayıf veriler ülke ekonomisinde bir resesyon olabileceği ile ilgili sinyalleri güçlendirmişti. Piyasalar Fed’in ekonomiyi resesyona sokmamak amacıyla daha yavaş bir hızda faiz oranlarını artıracağını fiyatlarken, perşembe günü açıklanan ABD ekonomisine ilişkin 2022 yılı 4. çeyrek büyüme rakamlarının beklentilerin aşmasıyla piyasalardaki rüzgar resmen tersten esti. 

ABD ekonomisi 4. çeyrekte yüzde 2.9 oranında büyüme kaydederken; piyasaların beklentisi 2.6 oranındaydı. Kritik verinin ardından, Fed’in faiz artışına ilişkin politikasında hala bir alan olduğu beklentileri de güç kazandı. 

Diğer taraftan Fed faiz kararını 1 Şubat tarihinde resmen açıklayacak. Piyasalarda hala 25 baz puanlık bir faiz artışı fiyatlanırken; Fed'in faiz kararının ardından piyasalara vereceği mesajlar altın fiyatları için oldukça önem arz ediyor. 

Fed en son toplantısında 50 baz puanlık bir artırıma giderek politika faizini yüzde 4.50 seviyesine yükseltmişti. 

GRAM ALTINDA ŞOK 

Haftayaı 1164 lira seviyesinden açan gram altın, perşembe günü 1178 liraya kadar yükseldi ve tarihi bir rekora imza attı. 

Ons altında görülen gerilemenin etkisiyle, geri çekilen gram altın 1159 TL seviyelerine kadar geriledi. Cuma günü de gerilemeye devam eden gram altın, geçen haftayı 1.164 TL'den tamamladı. 

Haftalık bazda fiyat hareketi değerlendirildiğinde gram altının yatırımcısına yüzde 0.04 oranında kaybettirdiği belirlendi. 

Altında adeta 7 şiddetinde deprem! Bu rakamları görenin resmen aklı başından gitti! İşte 29 Ocak 2023 altın fiyatları

Elinde 1 Euro bile olanlar dikkat! Avrupa Merkez Bankası resmen duyurdu! Euro o günden sonra...

Dolar 3 gün sonra resmen buz kestirecek! 1 dolarınız bile varsa şaşkına döneceksiniz! Şimdi bu rakama bakın! 

İslam Memiş'ten gümüş çıkışı! Hem ons hem gram bazında bedava! Fiyatlamalar diyor ki, 'beni al'...