Kent Haberleri

Altında şaşkına çeviren rakam geldi! Analistler peş peşe duyurdu: Altın bu rakama yükselecek!

Altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri sık sık araştırılıyor. Altında şaşkına çeviren rakam geldi! Analistler peş peşe duyurdu: Altın bu rakama yükselecek! Yatırımcılar ve altını olan milyonlarca vatandaş, 'Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi? Gram altın ne olacak?' sorularının yanıtlarını merak ediyor

Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri, milyonlarca yatırımcı tarafından merakla araştırılıyor. Yatırımcılar ve altını olan milyonlarca vatandaş, 'Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi? Gram altın ne olacak?' sorularının yanıtlarını merak ediyor. 

Dün ons altın 1.930 dolar seviyesini aşmıştı. Bugün ise rüzgar tersten esti ve sabah saatlerinde ons altın 1.927 seviyelerinde seyretti. 

Altın fiyatları ile ilgili ekonomistlerin ve uzman isimlerin açıklamaları merak ediyor. Analistler, sık sık altın fiyatlarını değerlendiriyor ve öngörülerde bulunuyor. 

Altında şaşkına çeviren rakam geldi! Analistler peş peşe duyurdu: Altın bu rakama yükselecek!

ALTIN FİYATLARI NE KADAR 23 OCAK 2023?

Ons altın fiyatının düşüş göstermesinin ardından, diğer altın çeşitlerinde de gerilemeler kaydedildi. 

Bugün sabah saatlerinde gram altının alış fiyatı 1.175 lira, satış fiyatı 1.190 lira oldu. Yeni çeyrek altın ise 1.925 liradan alınırken, 1.946 liradan satıldı. 

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin ve resesyon endişelerinin ardından geçen hafta piyasalarda belirsizlikler hakim olmuştu. Dolar talebindeki düşüşle birlikte ekonomik aktivite endişeleri altın piyasasına destek vermişti. 

Altında şaşkına çeviren rakam geldi! Analistler peş peşe duyurdu: Altın bu rakama yükselecek!

ONS ALTIN EN AZ 2 BİN DOLAR

Sözcü'de yer alan habere göre; analistler Fed’in faiz artışlarında frene basmasıyla birlikte altında yükseliş yaşanabileceğini öngörüyor. 

Bank of America analistleri, altın fiyatlarının 2023'te ons başına 2 bin doları aşabileceğine ve bunun rekor seviyelere yakın olacağına dikkat çekti. 

Banka analistleri, konuya ilişkin açıklamalarında "Zayıflayan dolar ve tahvil getirilerin sarı metalin yelkenine rüzgar doldurabilir" ifadelerine yer vererek, bu rüzgarın da altını önümüzdeki aylarda ons başına 2 bin doların üstüne taşıyabileceğinin altını çizdi. 

Danimarkalı yatırım firması Saxo Bank da geçtiğimiz haftalarda yayımladığı bir raporda, altın fiyatlarının bu sene ons başına 3000 doları görebileceğine vurgu yaptı. 

Bankaya göre bu yükselişin sebebinin de analistlerin 2023'ün bir “savaş ekonomisi yılı” olacağına ve herkesin altına akın edeceğine inanması şeklinde belirtilmişti. 

Diğer yandan altın fiyatlarının sabit duracağını savunan analistler de var. Özellikle yüksek enflasyon döneminde Fed’in faizlerinin bir süre daha yüksek kalacağına ilişkin tahminler, faiz getirisi olmayan değerli metal için karamsar bir sürecin altını çiziyor. 

WSJ tarafından aktarılana göre; yatırım danışmalığı hizmeti sunan Invesco’nun emtia stratejisti Kathy Kriskey, değerli metal altının iyi bir enflasyon koruması olmadığını vurgulayarak "Düşünmeden verilecek ilk tepki ‘Enflasyon mu var? Altın almalıyım' oluyor. Ancak altın enflasyon karşısında iyi bir koruma yatırımı değil" şeklinde konuştu. 

Avustralya Merkezli ANZ ise altın fiyatlarının fazla hızlı yükselmiş olabileceğinin altını çizerek, yatırımcıları uyardı. 

Bu kapsamda, bankadan geçtiğimiz hafta paylaşılan bir analizde "Fiyatların mevcut seviyelerden ons başına 1870-1900 dolar aralığına düşmesi durumunda eğilimin tersine dönmesini bekliyoruz" denildi ve ons altının 1800 doların altına düşmesi halinde 1.730 dolara kadar düşebileceği belirtildi. 

Altın fiyatlarında bu defa da altılı masa depremi! İslam Memiş bir açıkladı pir açıkladı, duyanların yüreği ağzına geldi

Dolarda rekor seviye göründü! Bu rakamı görenlerin dizinin bağı çözülecek! Dolar tam bu kadar olacak

Altın 3 bin TL olacak iki ayrı isim peş peşe konuştu! Aman dikkat! Bilmiyorsanız hemen buraya bakın sonra kala kalmayın!

Doların kaderi 24 saat sonra yeniden yazılacak! Bankalar beklentilerini peş peşe açıkladı!