Kent Haberleri

Altında son alım fırsatı geldi! Tren kalkmadan hemen atlayın!

Finans analisti İslam Memiş altın fiyatlarındaki artışı değerlendirdiği köşe yazısında, altın fiyatlarında daha fazla düşüş olacağından söz ederek, bunun son düşüş olabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden biri olan İslam Memiş, "Para piyasalarında bu hafta hangi seviyeleri takip etmeli?" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

İslam Memiş'e göre; Yeni haftada piyasalar yoğun bir veri ve ekonomi gündemi ile karşı karşıya kalacak. Türkiye'de ödemeler dengesi, perakende satışlar, konut satışları, konut fiyatları ve bütçe rakamları gibi veriler takip edilecek.

İşte ayrıntılar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve Fitch'in Türkiye için kredi notu değerlendirmesi de haftanın son günü dikkatle takip edilecek konular arasında yer alıyor.

Yurt dışında ise ABD enflasyon rakamları ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı önemli olacak. ABD enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararı küresel piyasalar için oldukça önemli.

Orta ve uzun vadede yatırımcı beklentilerinde bir değişiklik beklenmiyor. Altın, gümüş ve EUR/USD paritesi yükselişte iken dolar endeksi (dxy) düşüşte olacak.

Haftaya başlarken piyasalarda oldukça yoğun bir veri ve ekonomi gündemi bekleniyor. Yurt içinde öne çıkan veriler arasında ödemeler dengesi, perakende satışlar, konut satışları, konut fiyatları ve bütçe rakamları bulunuyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın "Piyasa Katılımcıları Anketi" ve Fitch'in Türkiye için kredi notu değerlendirmesi de haftanın son günü analistlerin dikkatle takip edeceği gündem maddeleri olarak takvime işlenmiş durumda.

Yurt dışı piyasalarında ise en öne çıkan başlıklar arasında ABD enflasyon rakamları ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı yer alıyor. Özellikle ABD enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararı, küresel piyasalar için oldukça önemli olacak.

İslam Memiş'in orta ve uzun vade için beklentilerimde bir değişiklik bulunmuyor. İslam Memiş, altın, gümüş ve EUR/USD paritesinde yukarı yönlü bir hareket beklediğini açıklayarak şu cümleleri kurdu: 

"EUR/USD:

Haftayı 1,0637 seviyesinden tamamlamış olsa da yıl içerisinde hedefim 1,15 seviyesi.
1,05 seviyesini dip seviyesi olarak görmeye devam ediyorum.
1,0550-1,07 bu hafta takip edeceğim bant aralığı.
ECB’nin faiz kararı olduğundan geniş bant aralığında dalgalanabilir.

Dolar Endeksi (dxy):

Hızlı yükseldiğini gördük.
Haftayı 104,63 seviyesinden tamamlamıştı.
103,20 seviyesine kadar geri çekilmesini takip edeceğim.
ECB’nin faiz kararı ve Christine Lagarde’nin açıklamaları etkili olabilir.

Gümüş ons (xag/usd):

Çok ucuz kalmaya devam ediyor.
Orta ve uzun vade için değerinin oldukça altında.
23 dolar seviyesini kırdıktan sonra önü açık."

İslam Memiş, geçen hafta altın ve gram altındaki yükseliş için çok üzülmemeniz gerektiğini düşündüğünü belirtti. Memiş, bu yükselişin bir kez daha alım fırsatı vereceğini öngördüğünü açıklayarak. Daha önce de söylediklerini hatırlattı. islam Memiş, düşüşlerin kalıcı olmayacağına inandığını açıkladı. Memiş, 

"Yıl sonu alım fırsatını verdikten sonra soluksuz bir yükseliş bizi bekliyor.

Özellikle Haziran sonrası."

ifadelerini kullandı.

Ons altın bin 880 dolar direncini aşamayabileceğini ve bin 830 dolara gerileyebileyeceğini söyleyen Memiş, şu cümlelerle yazısını sonlandırdı:

"Ons altın bin 880 dolar direncinden sonra tekrar bin 830 dolar seviyesine gerileyebilir.

Salı gününden itibaren kâr satışları görebiliriz.

Gram altın da ons tarafından olumsuz etkilenebilir.

Alamadım diye üzülmemek gerek, son fırsat gelebilir.

İyi haftalar…"

İş Bankası'ndan son dakika açıklaması! Yeni kampanyasını resmen duyurdu! 31 Mayıs 2023'e kadar vaktiniz var!
Asgari ücretli çalışanlara yeni teşvikler: Brüt yerine net ödeme ve prim Desteği! Kimse bunu beklemiyordu!
Aile Bakanlığı`ndan annelere nefes kesen müjde! Başvuranlar PTT'den 1300 TL ödemeyi kapacak!