Altın & Gümüş

Altında son dakika depremi! Altın bu tarihte yerle bir olacak! Altının efendisi İslam Memiş tarih verdi! Hemen bakın!

Son dönemlerde seyrettiği dalgalı seyirle gündemden düşmeyen altın piyasasındaki hareketler yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki altın fiyatları nereye gidiyor? Altın düşecek mi, yükselecek mi? İşte detaylar...Altını olanlar ya da altın almayı düşünenler altın fiyatlarının ne zaman yükseleceğini ya da ne zaman düşeceği ile ilgili araştırmalar yapıyor

Son dönemlerde seyrettiği dalgalı seyirle gündemden düşmeyen altın piyasasındaki hareketler yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Altını olanlar ya da altın almayı düşünenler altın fiyatlarının ne zaman yükseleceğini ya da ne zaman düşeceği ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Konu ile ilgili olarak bazı açıklamalar yapan, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın, dolar, gümüş ve kripto para piyasalarıyla ilgili konuştu.

Peki Piyasa kahini olarak bilinen İslam Memiş gram altın ile ilgili neler söyledi? İşte İslam Memiş'in konuyla ilgili son dakika açıklamaları...
 

Posta'nın aktardığına göre, finansal analist İslam Memiş, piyasalardaki son gelişmelerle ilgili bazı bilgiler verdi. İslam Memiş, yaptığı açıklamada söz konusu değerlendirmelerinin kesinlikle yatırım tavsiyesi olmadığını kaydederek, yorumlarının kişisel yorumları olduğunu söyledi.

ALTIN VE GÜMÜŞ UYARISI

Piyasa kahini olarak bilinen İslam Memiş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklentinin üzerinde çıktığını kaydetti ve, bir sonrakinin de yukarı yönlü revize edildiğini dile getirdi. Altın kahini İslam Memiş, açıklama sonrası dolar endeksi 106-107'de dengelenme çabasını sürdürdüğünü dile getirdi ve söz konusu veri iyi gelince altın ve gümüşte de geri çekilme olduğunu kaydetti. Memiş ayrıca, bu hafta boyunca altın ve gümüşte bazı uyarılar yaptığını da söyledi.

Yaptığı açıklamada "1794 dolar seviyesine kadar çıkan altın ons fiyatı vardı, hedef 1800 ancak dikkat edin teknik olarak bir satışa ihtiyacı var." diye konuşan İslam Memiş, yatırımcıların gözdeleri arasında yer alan olan altının ons ve gümüşün ons fiyatında yaşanan yükselişlerin en anlama geldiğini de bildirdiğini dile getirdi.

İslam Memiş, onsların da yüksek olması gerektiğini dile getirerek, "57 bin 300 dolar seviyesinde altın dolar paritesi vardı. Bu seviyeden satanlar şu anda fiziki tarafta zararsız bir şekilde yerine koyabiliyorlar" dedi.

İslam Memiş yaptığı açıklamada 1794'e kadar yükselen altın onsu şu an 1772 dolar seviyesinde olduğunu, tarım dışı istihdam beklenti üzerinde geldiği için paritelerde sert düşüşler gördüklerini dile getirdi ve burada 29 dolarlık gerileme olduğunu bunun da ciddi bir gerileme olduğunu bildirdi.

İslam Memiş konuyla ilgili olarak, "Şu anda 1772 dolar seviyesinde. Ağustos ayı için 1730-1780 bant aralıklarını takip etmeye devam ediyorum. Yükselişlerin devam edebilmesi için 1800'ün görülmesi için tekrar 1780 dolar seviyesinde iki gece kapanış yapması gerekiyor." dedi.

GRAM ALTINDAKİ SON GELİŞMELER NE?

Piyasa Kahini olarak bilinen İslam Memiş, gram altın/TL'de 1020-1040 aralığında dalgalanma yaşandığını dile getirerek,  "TL'yi nasıl değerlendiririm" sorularının sorulduğunu söyleyerek, "Şu anda ekonomiye destek vermek için elindeki altınını sat, yerine koyabilirsin." diye konuştu.

İslam Memiş yaptığı açıklamada Dolar/TL kuru 18 lira, gram altın 1030 lira seviyesinde olduğunu dile getirerek, "Daha alt rakamlardan almak için fırsat kollamaya devam ediyoruz." dedi. Ağustos ayı içerisinde düşüşleri teknik olarak beklemeye devam edeceklerini belirten İslam Memiş, "Ülke ekonomisine de kazançlı bir şekilde destek vermeyi sürdüreceğiz. Borsa'ya geçiyoruz dolar satıp, tekrar TL'yi de koyduk, bekliyoruz" diye konuştu.

Emeklilere son dakika müjdesi! ING Türkiye emeklilere 8.250 TL promosyon veriyor! Duyan inanamadı! Hemen bakın!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım desteği için son dakika müjdesi geldi! Bu rakamı duyan inanamadı! Hemen bakın!

Bu bankadan peş peşe flaş karar! Bu son dakika açıklamasını duyan inanamıyor! Hemen buraya bakın!