Altın & Gümüş

Altında sular durulmuyor! Altında yeni Fed baskısı! Fırtına değil kıyamet!

Altın, Fed'in şahin tavırlarını sürdüreceği beklentilerinin faiz artışlarının yumuşayacağına dair beklentilere ağır basmasıyla geriledi.

Altın, Fed'in şahin duruşunu sürdürmesine yönelik şahin beklentilerin yakın vadeli faiz artırımlarında gevşeme beklentilerine ağır basmasıyla düştü.

Spot altının onsu 1.762 doların altına düştü.

ABD perakende satışları Ekim ayında sekiz ayın en büyük artışını kaydetti. Bu, talebin 40 yılın en yüksek enflasyonuna ve kötüleşen ekonomik görünüme rağmen dirençli olduğunu gösteriyor.

Bu durum ayrıca Fed'in enflasyonu düşük tutmak için daha fazla sıkılaştırmaya ihtiyaç duyabileceğine işaret ediyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Oanda'nın kıdemli piyasa stratejisti Ed Moya, “Altın nihayetinde güvenli bir liman gibi davranacak ancak şu anda etkili olan birinci faktör doların da yönünü belirleyen Fed’in faiz artış patikası” yorumunu yaptı.

Bazı Fed yetkilileri, faiz artırımlarının önümüzdeki aydan itibaren 50 baz puana indirilmesi beklentilerini destekledi, ancak faiz artırımlarının 2023'te devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Peki, altında neler olacak? İşte detaylar...

ALTIN VE PARA PİYASALARI UZMANI İSLAM MEMİŞ FLAŞ SEVİYEYİ VERDİ!

Dört gündür yükselişine devam eden altın ons fiyatı son olarak, 0,4 yükseliş ile 1778 dolardan işlem görmesi sonrasında şu sıralarda bir önceki kapanışının yüzde 0,3 altında işlem görüyor.

İslam Memiş, altın fiyatlarındaki bu artışın bir süre daha sürdüreceğine işaret etti. Ayrıca Memiş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gram altın TL fiyatında 1060 ardından 1090 seviyeleri var. Devamında 1200 sonrasında 1400 seviyeleri var. Altın fiyatlarında sert yükselişlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. Yatırımcı elindeki altını bozdurmamalı. Yatırımcı, Altın almayı ihmal etmemeli, her düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirmeli. Altın alımını ihmal etmemek gerekiyor. Yatırımcı için en güvenli liman altın. Gram bazında altın her yıl kazandırmaya devam ediyor. Kısa vadeli al-satlar kazandırmaz bunlardan uzak durmak gerekiyor.  Altın yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam edecek."

Dolar Aralık'ta bu kadar olacak! Selçuk Geçer'den dikkat çeken açıklama! Hemen bakın, pişman olmayın!
Altın kahini Memiş'ten flaş altın açıklaması! Her şey yeni başlıyor! Yeni seviye verildi! Hemen bakın, pişman olmayın!
Dolar 21 lira olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Bu tarihe dikkat edin!
Gram altın 2023’te bu rakama çıkacak! Bunu duyan kuyumcuya ışınlanıyor! Hemen bakmayan, bin pişman!