Altın & Gümüş

Altında sürpriz yükseliş! Gözler yine analistlere çevrildi

Altında düşüşün ardından bugün sınırlıda olsa sürpriz bir yükseliş yaşandı. Neler olacağını daha önceden duyuran analistler, şimdi beklemenin zamanı olduğunu söylüyor. Altın almanın zamanı mı değil mi diye sorguluyorlar

Altına yatırım yapan vatandaşlar, fiyatların hangi yöne doğru gideceğini merak ediyor. Altın almanın zamanı mı değil mi diye sorguluyorlar. Analistler daha önce yaptıkları açıklamada altının kısa süreli bir yükseliş trendine gireceğinin ardından da yeniden düşük seviyeleri göreceğini söylemişti. 

İLK AŞAMA GERÇEKLEŞTİ 

Altında ilk aşama gerçekleşti. Bugün güne yükselişle başlayan gram altın, 978,43 TL seviyelerini gördü. Bu haber elinde altını olanları sevindirse de altın almaya hazırlananları üzdü. Ancak analistler tabloya bu kadar kötümser bakmıyor. 
 

YENİDEN DÜŞÜŞE GEÇECEK

Analistlere göre Amerikan Merkez Bankası'nın olası bir faiz artırımına karşı doların güçlenmesi durumunda altın fiyatlarının yeniden düşüşe geçeceğini ön görüyor. Ayrıca doların bugün euro ile eşit seviyeye gelmesi de önemli bir etken olarak bakılıyor. Yani altında şimdi bekleme zamanı. 

1760 DİRENÇ KONUMUNDA BULUNUYOR

Yurt dışında Almanya'da Zew beklenti endekslerinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.720 doların destek, 1.760 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti. 
 

ENFLASYON ÇOK YÜKSEK SEYREDİYOR

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, enflasyonun çok yüksek olduğunu ve gevşeyecek gibi görünmediğini belirtti. Para politikasında hızla daha kısıtlayıcı olunması gerektiğini vurgulayan Waller, Fed'in temmuz toplantısında 75 baz puanlık faiz artışını desteklediğini, eylül toplantısında ise muhtemelen 50 baz puanlık bir artıştan yana olacağını kaydetti. Waller, Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) verilerine rağmen ekonomide resesyon yaşanacağının belli olmadığını ifade etti.

Öte yandan ABD Çalışma Bakanlığı, haziran ayına ilişkin istihdam raporunu açıkladı. İşsizlik oranı Fed'e enflasyonla mücadelesinde agresif şahin politikalarına devam etme fırsatı sunarken, ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin oldukça üzerinde geldi. Buna göre ülkede tarım harici sektörlerde istihdam Haziran’da 372 bin kişi arttı.

Yurt için de ise gram altın fiyatı ons altındaki sert düşüşten etkilense de dolar kurundaki yükselişin etkisiyle çok büyük oranlı bir gerileme göstermedi. Haftaya 976 liradan başlayan gram altın salı ve çarşamba günleri ons altındaki sert düşüşün etkisiyle 959 liraya gerileyerek haftalık bazda en düşük seviyeyi gördü. Perşembe ve cuma günleri dolar kurundaki yükselişin etkisiyle toparlanma kaydeden gram altın haftayı 967 liradan tamamladı. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında gram altın yatırımcısına yüzde 0.87 oranında kaybettirdi. Böylelikle son 4 haftadır gram altın aşağı yönlü bir seyir izledi. 

Özel hastane muayene ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılı liste

Son dakika gelişmesi... Kredilerle ilgili BDDK'dan flaş açıklama!

Böylesi görülmemişti! Doğal gazda tehlike çanları çalıyor