Altın & Gümüş

Altında tezgah kuruldu! Bunu yapan çok ağlayacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak gram altın fiyatlarında da hareketli bir hafta geride kaldı. Peki Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili hangi değerlendirmeleri yaptı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...Avrupa Birliği Merkez Bankası’nın (ECB) yapmış olduğu açıklamalar da ABD Merkez Bankası Fed'in beklenenden önce bir para politikası sıkılaştırma politikasını hayata geçireceğini ortaya çıkardı

ABD Merkez Bankası Fed’in mayıs ayı toplantı notlarının açıklanmasıyla birlikte faiz artırımlarını sürdüreceğinin işaretleri de verilmiş oldu. Avrupa Birliği Merkez Bankası’nın (ECB) yapmış olduğu açıklamalar da ABD Merkez Bankası Fed'in beklenenden önce bir para politikası sıkılaştırma politikasını hayata geçireceğini ortaya çıkardı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ABD Merkez Bankası Mayıs ayı FOMC toplantı notlarından bir sonraki en az iki para politika toplantısında faizin 50’şer baz puan artırılacağı beklenmesine karşın ABD dolar endeksi iki hafta önceki son yirmi senenin zirvesinde yüzde 3 oranında değer kaybıyla işlemlerini sürdürüyor. Açıklanan reski rakamlara göre, ABD dolar endeksi 101,65 seviyesine kadar gerilerken, 10 yıllık ABD Hazine tahvil getiri oranı ise yüzde 2,74 seviyesinde oldu.

Son günlerde sık sık gündeme gelen dolar kurundaki yükselişe bağlı olarak altın fiyatlarında da hareketli bir hafta geride kaldı. Peki Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili hangi değerlendirmeleri yaptı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...
 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 2 haftadır yükselişine devam ederek, 16,50 sınırına dayanan dolar/TL kuru da dün endeksin yüzde 3 değer kaybetmesiyle geri çekildi. Analistler konuyla ilgili yaptıkları açıklamalarda bu gelişmeyi, yaklaşık bir senedir aralıksız dolar alımları görüldükten sonra iki haftadır düzeltme sürecinin yaşandığını söyleyerek yorumladı. Açıklanan resmi rakamlara göre, kur dün kapanışta 16,19 TL'yi gördü ve yıl içi zirvesinden uzaklaştı.

"KUR İÇİN RİSKLER YUKARI YÖNLÜ MÜ"

Analistler yine yaptıkları açıkamalarda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz dışı uygulamaların sinyallerini vermesi, Suriye’de uzun sürecek söz konusu bir harekâtın doğuracağı riskler, enflasyona endeksli borçlanma stratejisine yönelik belirsizlikler sebebiyle dolar/TL kuru için risklerin yukarı yönlü olduğunu kaydetti.

ALTIN 1860 DOLARI AŞMAKTA ZORLANIYOR

Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, altın piyasası son gerçekleşen enflasyon verisini yavaş yavaş sindiriyor ve bu dafiyatlarına yansıtıyor. ABD’de kişisel tüketim harcamaları çekirdek enflasyonu beklentiler doğrultusunda yüzde 4,9 oranında artış gösterirken, ons altın da 1850 dolar üzerinde tutunuyor.

Peki Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili hangi değerlendirmeleri yaptı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

GRAM ALTIN ZİRVEDEN ÇEKİLDİ 

Yine açıklanan resmi verilere göre, dün 980 TL'nin üzerine çıkarak yıl zirvesini tazeleyen gram altın da dolar kurunun kapanışa doğru düşüşe geçmesiyle birlikte 965 TL'ye kadar çekildi. Günü 972 TL'den kapatan gram altın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu günde 966 TL'den değerleniyor.

Altın yatırımcıları konu ile ilgili açıklama yapan analistleri yakından takip ederken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bir son dakika açıklaması yaptı. İslam Memiş, Youtube kanalındaki videosunda yaptığı açıklamada, bu hafta piyasalardaki dalgalanmalardan dolayı panik yaparak satış yapanların yanlış karar verdiğini söyleyerek, prensipli olmadıkları için kendilerini koruyamadıklarını da sözlerine ekledi. 

Yaptığı açıklamada piyasalarda ciddi bir kargaşa olduğunu yurt içi piyasalarda alım satım işini bitirdiklerini söyleyen Memiş, makas aralıklarının açıldığını bildirdi. Günlük ve haftalık bazda alım satım yaptırmayacaklarını kaydeden Memiş,  bunu algılayamayanların ucuz maliyetten almış olduklarını kaptıracacaklarını dile getirerek, tezgaha maalesef düşeceklerini söyledi. Memiş yaptığı açıklamada satanın her zaman zarar edeceğini de dile getirdi.

Peki altın almalı mı yoksa altın satmalı mı?

ALTIN ALMALI MI YOKDA SATMALI MI?


Youtube kanalı üzerinden yayınladığı videosunda gram altınla ilgili bir fiyat tahmini de yapan İslam Memiş altın yatırımcılarına seslenerek, gram altında bu hafta kırmızı çizginin 980 TL olduğunu fakat., 980 TL seviyesinden alım yapılmaması gerektiğini söyledi.

Yatırımcılara, tekrar kar satışları ve düzeltme hareketlerini beklemelerini söyleyen Memiş, her ne kadar 900 ve altındaki rakamlarda alamayacak olsalar da en azından 950 TL, seviyelerinden tekrardan bir fırsat bulabileceklerini söyledi.

İslam Memiş, 980 TL'nin üzerindeki atakların önce 1050, devamında 1200 lira seviyesinde olacacağını söyleyerek, yıl sonuna kadar olan süreçte de 1450 lira seviyesinin geldiğini ve bu seviyenin “Altın satmalı mıyım? sorusunu getirdiğini söyledi. 

Altınla ilgili konuşmasını çok çarpıcı bir cümleyle noktalayan Memiş, piyasaların şu anda altını olanların cebindekini almak için kurulduğunu söyleyerek, "Ağlarsınız ama mendil veren olmaz. Varlığını da kaybedeceksin.” diye konuştu.

Editörün Notu: Bu haber 28 Mayıs 2022 tarihinde saat 12:31’de yazılmıştır. An itibariyle dolar kuru 16 lira 22 kuruş, Euro 17 lira 41 kuruş, altının gramı ise 977 lira 40 kuruş değerinde. 

Güvenli liman gömleğini giyen altın yükseliş trendini koruyor! İşte 28 Mayıs 2022 son dakika altın fiyatları

Altında dehşete düşüren yıl sonu tahmini! O rakam ilk kez telaffuz edildi!

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolar için kritik fiyatı açıkladı! Piyasanın kırmızı çizgisi budur

İslam Memiş'ten çarpıcı dolar açıklaması geldi! Dolar kurunda son dakika!