Kent Haberleri

Altında yangın yeri! Piyasalar alev alev! Herkesin gözü oradan gelecek haberde!

ABD'de iki bankaya peş peşe kayyum atanmasından sonra altın fiyatları resmen yangın yerine döndü. Altın fiyatları 11 ayın rekorunu kırarken, dolar değer kaybetti. Herkesin gözü ise oradan gelecek habere çevrildi... ABD'de Silvergate Capital, Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflası ile First Republic Bank'ın yaşadığı sıkıntılar, piyasaları alev aldırdı

ABD'deki "banka iflası paniği" tüm dünyaya sıçradı.ABD'de Silvergate Capital, Silikon Vadisi Bankası (SVB) ve Signature Bank'ın iflası ile First Republic Bank'ın yaşadığı sıkıntılar, piyasaları alev aldırdı. Altın fiyatları resmen yangın yerine dönerken, dolar da tam terisne değer kaybetti. Milyonların gözü ise oradan gelecek haberde. İşte ayrıntılar...
 

ALTINDA YANGIN YERİ!

Altının ons fiyatı rekor kırarken, bütün dünya en güvenli yatırım aracı olarak bir kez daha altını gördü.  Amerika'da üç bankanın kriz yaşaması, hatta Slicon Valley Bank'ın iflas başvurusu yapması büyük panik yaşanmasına neden oldu.

Bu endişenin ardından altın fiyatları ibresini yukarı çıkardı, rekor üstüne rekor kırdı. Ons altın artık 2 bin dolar seviyesine yaklaşırken, 1989 doları gördü.

 

Gram altın ise dün güne 1170 lira sevisinde başladı ve 1201 TL'yi gödükten sonra  1216 liraya kadar çıktı. Çeyrek altın 2008 liradan fiyatlanırken, cumhuriyet altını ise 8037 liraya kadar yükseldi.

 

PİYASALAR ALEV ALEV!

Altın fiyatları rekordan rekora koşarken, Brent petrol düşüşe geçerek 72,47 dolara kadar geriledi.  Bitcoin ise yüzde 6,7 artış göstererek, 27.495 dolara çıktı. Gümüş  fiyatları da  yüzde 4,22 artış gösterdi.

 

HERKESİN GÖZÜ ORADAN GELECEK HABERDE!

Piyasaların gözü bu hafta belli olacak olan Amerika Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. ABD Merkez Bankası (FED) faiz toplantısını 21-22 Mart tarihlerinde yapacak.

Küresel piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına odaklandı. Powell, Fed'in yüzde 2'lik enflasyon hedefini değiştirmeye niyetinin olmadığını söyledi. 

Analistler, 22 Mart'taki toplantıda 50 baz puanlık faiz artışının yüzde 25 ihtimalle olasılık dahilinde olduğunu kaydederek, Powell'ın açıklamalarında konuya ilişkin ipuçları aranacağını ifade etti.

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı! Altın yatırımcıları bu tuzağa aman düşmeyin! Bir değil iki kez düşünün

İslam Memiş'ten gram altın için can alıcı açıklama geldi! 8,5 ayımız daha var! Filmin sonunda kazanan siz olacaksınız
18 Mart Cumartesi altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, Ata beşli ve gremse altın kaç TL?