Ekonomi

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Ekonomik yatırım araçları içinde en güvenli olarak kabul edilen altın diğer piyasalardaki oynak seyir yüzünden yeniden yatırımcının gözdesi haline geldi. Altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,80 artışla 975 bin 500 liraya çıktı.848,00 dolardan işlem gördü

Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.848,00 dolardan işlem gördü.

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 0,80 kazançla 975 bin 500 liradan tamamladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 16,4013 lira, satışta 16,4670 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 16,3761 lira, satışta 16,4418 lira olarak belirlemişti.

Altının küresel piyasada da yükselişi devam ediyor. Kripto paraların son iki ayda neredeyse yarı yarıya değer kaybetmesi yatırımcıların parayı yeniden altına yönlendirmesine neden oldu.

Dünya Altın Konseyi analisti Louise Street, altının geleceğiyle ilgili kaleme aldığı makalede, Bitcoin ve diğer coinlerdeki emsalsiz düşüşün yatırımcının yeniden altına yönelmesine neden olduğunu ifade etti.

 

"YÜKSEK GETİRİ POTANSİYELİ OLAN YÜKSEK RİSK"

Piyasada yapılan son araştırma sonuçlarını yayınlayan Louise Street, kripto para birimlerinden çıkan yatırımcıların kriptolara yatırım yapmanın potansiyel tuzaklarının farkında olduklarına dikkat çekti. 

Yatırımcıların yüzde 32’si kripto yatırımlarını ya “yüksek getiri potansiyeli olan yüksek riskli” ya da “tamamen spekülatif bir bahis” olarak gördüğünü söyleyen Street, yatırımcılardan sadece yüzde yüzde 6'sının kripto para birimlerinin "endişelenmem gerekmeyen güvenli bir yatırım" olduğu konusunda hemfikir olduğuna değindi.

 

 

 

 

PEKİ ALTIN VE GÜMÜŞÜN SEYRİ NE OLACAK?

Piyasa analisti İslam Memiş, 'İtiraflar hızlı bir şekilde gelmeye devam ediyor" diyerek yaptığı altın ve gümüş fiyatları analizinde geçen yıl enflasyon geçici diyerek insanları oyalayanların bu sene 'Yanıldık" diyerek peş peşe itiraflarda bulunmaya başladığını söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in enflasyon konusunda yanıldım itirafına atıfta bulunan İslam Memiş, "Gelecek yıl da diyecekler ki biz enflasyonu bilerek ve isteyerek yükselttik" açıklaması yaptı. Altın ve gümüş fiyatlarının jeopolitik riskler karşısında baskılandığına vurgu yapan İslam Memiş, "Gelecek yıl bu fiyatlar hayal olacak. 40 yılın sonunda enflasyonun geldiği noktaya bakarak altın ve gümüş fiyatları şu anda bedava" dedi.

 

Son Dakika! Mazot ve benzine 1 Haziran'da dev zam haberi! Rakamlar ve açıklayan şaşkına çevirdi

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı

TMO'ya verilen taahhüt bitti! Un çuvallarına büyük zam geliyor

TMO'nun buğdaydaki sır alım fiyatı ortaya çıktı: Çiftçi bu habere üzülecek

Emekli ve memur zamlarında hesap 2 ile çarpılacak! Enflasyona eklenecek

Asgari ücrete büyük zam! Net rakamı bizzat çıkıp açıkladı

Ayçiçek yağı 40 lira altına düştü! Market indirimi vatandaştan büyük ilgi gördü