30 / 04 / 2024

Altındağ'da gecekondu yıkımı için belediyeye verilen yetki geri alındı!

Altındağ'da gecekondu yıkımı için belediyeye verilen yetki geri alındı!

11 yıldır atıl halde dönüşümü bekleyen İskitler'de yetki karmaşası yaşanıyor. Temmuz ayında bölgedeki gecekonduların yıkımı için Altındağ Belediyesi'ne verilen yetki geri alındı.



İskitler'deki Demir ve Ata Sanayi bölgesi, 11 yıl önce kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmıştı. Yıkımın ardından bölgede yürütülen Merkezi İş Alanları (MİA) Projesi için bir çok adım atıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantısında MİA Projesi'nin 2. etabında gerçekleştirilecek yıkım işlerinin yetkisi Altındağ Belediyesi'ne verildi. Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda ise bölgede Altındağ dışında Yenimahalle ve Büyükşehir belediyesinin de arazilerinin bulunması nedeniyle karar iptal edildi. 


41 HEKTARI YENİMAHALLE'NİN 53 HEKTARI ALTINDAĞ'IN 

MİA Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'yle ilgili İmar ve Bayıdırlık Komisyonu'nun hazırladığı raporda, bölge esnafının alanı boşalttığı ve kısım kısım yıkımlar yapıldığı ancak yıkımı gerçekleşmeyen ve atıl vaziyetteki dükkanlarda yasal olmayan olaylar meydana geldiği bu sebeplerle alandaki boş binaların yıkılması için Altındağ Belediyesi'ne yetki verildiği aktarıldı. Altındağ ve Yenimahalle ilçelerinde yaklaşık 250 hektarlık alanı kapsayan alanın 2 etaba ayrıldığı belirtilen raporda, 94 hektarlık bir alanı kapsayan 2. etabın 41 hektarlık kısmının Yenimahalle, 53 hektarlık kısmının ise Altındağ ilçesi sınırlarında olduğu belirtildi. 


KARAR İPTAL EDİLDİ 

Bölgede birden fazla belediyenin arazisi olması nedeniyle yıkım yetkisinin sadece Altındağ Belediyesi'ne verilmesinin hukuken mümkün olmadığı sonucuna varıldığı, bu nedenle de yıkım için Altındağ Belediyesi'ne yetki veren kararın iptal edildiği belirtildi.


Habertürk Ankara


Geri Dön