29 / 04 / 2024

Altındaki yükseliş tavan yaptı! Gram altın fiyatı tarihi zirvesinde...

Altındaki yükseliş tavan yaptı! Gram altın fiyatı tarihi zirvesinde...

Ons altın rakamı, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşün etkisi ile 1982 dolara kadar çıkış gösterdi. Buna göre, Gram altın fiyatı, ons altındaki artışında etkisi ile tarihi zirvesine ulaştı. İşte haberin detayları...



Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal sıkılaştırma döngüsünün sonuna geldiği yönünde beklentilerle artarken; dolar ve ABD tahvil faizlerinin hareketine göre dalgalanmalar sürüyor. Güne azalma ile başlayan ons altın, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşün etkisi ile 1982 dolara kadar çıktı ve 6 Kasım 2023 tarihinden bu yana en yüksek seviyeyisi görmüş oldu. Sarı maden saat 18.07 itibarı ile yüzde 1,14 primle 1981 dolardan işlem gördü.

Altının ons fiyatında teknik açıdan 1980 ve 1990 seviyeleri direnç, 1950 ve 1940 dolar destek konumunda bulunmakta. Analistler, Çin ekonomisinde resesyon endişelerinin güçlenmesinin yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında gerçekleşen görüşme sonrasında alınan negatif sinyallerin etkisi ile varlık fiyatlarında oynaklığın yükseldiğini belirttiler.

GRAM ALTIN YÜKSELDİ

Bu kapsamda, altının gram rakamı, ons altına paralel hareket etmeye devam ediyor. 1828 liraya kadar çıkan gram altın, saat 18:12 dakikalarında yüzde 1,11 artış ile 1826 liradan alıcı buldu. Yine aynı dakikalar itibarı ile çeyrek altın 2 bin 990 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin 200 liradan satışı gerçekleşti. Gram altın tarihi zirvesini 3 Kasım 2023'te 1830 liraya yükselerek görmüştü. Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının hemen altında 1.806 liradan tamamlamıştı.

Altındaki yükseliş tavan yaptı! Gram altın fiyatı tarihi zirvesinde...

ALTIN NEDİR VE NASIL OLUŞUR?

Bu değerli maden; magma adlı erimiş kayaların, katı kayalar içerisinde katmanlaşması ile meydana gelir. Magma içerisindeki sıvı halde bulunan altın, depremler ve diğer jeolojik hareketler sonucunda açığa çıkan basınç sayesinde sıvı altınlar, kayaların içerisine dolar. 

ALTIN EN ÇOK NEREDEN ÇIKARILIR? 

Altın madenciliği dünyada ağırlıklı olarak Avustralya, Güney Afrika, Kanada, Rusya, ABD, Meksika, Peru ve Çin Halk Cumhuriyet'inde gerçekleştirilmektedir.

Altın yükseliyor! Son dakika çeyrek, gram, Cumhuriyet altını kaç TL? 16 Kasım Perşembe altın fiyatları

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Yatırımcılar dikkat! 14 Kasım Salı altın fiyatları

Altın yükseliyor! Kapalıçarşı'da 1 gram altın ne kadar oldu? 10 Kasım Cuma canlı altın fiyatları


Geri Dön