Altından büyük çıkış!
Fiziksel olarak desteklenen altın ETF'leri, 2021 yılında 173 ton (-9.1 milyar dolar, -%4.0 AUM) küresel çıkış gördü.1 milyar ABD Doları, -%4
Fiziksel olarak desteklenen altın ETF'leri , 2021'de 173 ton (-9.1 milyar ABD Doları, -%4.0 AUM) küresel çıkış gördü. Kolektif altın varlıkları yıl için %5 düşüşle 3.570 tona gerilerken, yönetim altındaki varlıklar (AUM) Net çıkışların altın fiyatındaki %4'lük daralmayla birleşmesi nedeniyle değer terimleri %9 düşüşle 209 milyar dolara geriledi. 2 Yıl için önemli çıkışlara rağmen, altın ETF varlıkları, 2020 boyunca yaklaşık 875 ton (48 milyar ABD Doları) rekor giriş kaydettikleri için pandemi öncesi seviyelerin önemli ölçüde üzerinde kalmaya devam ediyor .
GOLD HUB'DA yer alan habere göre; 2021'deki kayıplar, önemli ilk çeyrek çıktılarından hiçbir zaman geri dönmeyen ve yıl sonuna kadar yaklaşık 11 milyar ABD Doları (-200 ton) ile sonuçlanan Kuzey Amerika fonlarından kaynaklanıyordu...
Bu çıkışların çoğu, varlıkları altın fiyatına paralel olarak dalgalanan büyük ABD fonlarından geldi. Buna karşılık, Avrupa ETF'leri 2021'in ikinci yarısında yükselen enflasyon beklentileri arasında pozitife döndü ve yılı 264 milyon ABD Doları (0,7 ton) marjinal kazançla kapattı.
Asya ETF'leri, ikinci çeyrekte bir miktar zayıflığa rağmen, küresel fonlardan gelen girişlerin büyük çoğunluğunu oluşturdu ve yıl boyunca 1,5 milyar dolara (% 20) yakın bir artış gösterdi. Bu, özellikle, yavaşlayan ekonomik büyüme ve düşük getiri beklentileri ile ilgili endişelerin yanı sıra daha düşük bir altın fiyatından yararlanan yerel yatırımcılar tarafından yönlendirilen, bölge için toplam girişlerin %60'ından fazlasını oluşturan Çin merkezli fonlar için geçerliydi. Son olarak, düşük maliyetli ETF'ler 3, altın fiyatlarının yönü ne olursa olsun, %45 (63 ton, 3,7 milyar dolar ) artışla tutarlı girişler çekti. Bu fonlar şu anda toplam küresel altın ETF piyasasının yaklaşık %6'sını oluşturuyor.
Altın fiyatlarında ilk tepki! ABD'deki o veriler açıklandı!