Kent Haberleri

Altından sonra flaş gelişme! Hala almadıysanız koşun alın rekor bir fiyata gelecek

Altın fiyatlarının yükselmesinin ardından vatandaşlar yeni yatırım araçlarının ne olduğunu merak ediyor. Şu anda kullanımda olan bir yatırım aracıyla ilgili bomba iddialar ortaya atıldı. İşte gelişmeler. Vatandaşlar alabildikleri kadar altın satın alıyorlar ancak son dönemde altın fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle vatandaşlar altın almakta zorlanmaya başladı

Vatandaşlar hala en güvenlik yatırım aracı olarak altını görüyorlar. Vatandaşlar alabildikleri kadar altın satın alıyorlar ancak son dönemde altın fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeniyle vatandaşlar altın almakta zorlanmaya başladı. Bu nedenle vatandaşlar şimdilerde yeni yatırım araçlarına yöneliyorlar. Vatandaşın hali hazırda satın aldığı değerli metallarden biriyle ilgili bomba iddialar ortaya atıldı. İşte o iddialar... 

Gün geçtikçe yükseliş seyrini devam ettirirken uzmanlardan gelen haber Gümüşte yeni bir atak dönemini beraberinde getiriyor.

Kısıtlamaların etkileri yavaş yavaş azaldı. Covid sebebiyle uygulanan sert kurallar artık yerini daha da gevşek bir politikaya bıraktı. Bu süreç Gümüşün daha çok ön plana çıkmasını sağladı. Uzmanlara göre yıl sonuna doğru Gümüş, Altından daha değerli hale gelebilir.

GÜMÜŞ ALMAYANLAR ALABİLİR 

Bu hafta FED’in faiz artırım stratejisindeki farklılık dalgalı bir fiyat sürecini beraberinde getirdi. Endüstriyel yatırım araçlarında da bu dalgalı süreç etkisini hissettirdi. Uzmanlara göre Çin yılın ikinci yarısına doğru Covid kısıtlamalarına geri dönmezse Gümüş altından daha iyi bir noktaya gelebilecek.

Gümüşün istatistikleri şu an dahi oldukça yüksek gözüküyor. 6 aylık süreçte %14 değer kazandı. 23 ile 24 dolar bandı aralığında hareketliliğini sürdürüyor. Uzun vadede ortaya konan ortalamaların oldukça üzerinde olması da bu fikri kuvvetlendiriyor. Şu an için Altın, Gümüşün oldukça önünde. Konu üzerine açıklamaları ile ön plana çıkan uzman isim AMC Baş Yatırım stratejisi yöneticisi Chintan Haria: “Çin bu yeni rahatlık ve açılım sürecinde iken gümüş daha da değerlenmeye devam edecektir.

Uzmanların çoğu gümüşü uyuyan bir deve benzetiyor. Çin ekonomisi yükseldikçe gümüş atak sürecine geçebilecek. Gümüş için talebin %70’e yakını endüstriyel sektörden karşılanıyor. Geriye kalan kısım ise yatırım ya da mücevherat talebi için değerlendiriliyor.

Gümüşün özellikle yüksek teknolojilerde rahatlıkla dönüşümü sağlanarak kullanılabilmesi, enflasyona karşı koruması, çinko ya da kurşun gibi madenlerde değerlendirilebilmesi yönüyle de önemi gittikçe büyüyor.