Ekonomi

Altını da doları da unutun! Amerikalı uzman servetine nasıl servet eklediğini açıkladı!

Yatırım yapacaklar altını da doları da unutun. Amerikalı yatırım uzmanı servetini nasıl katladığını anlattı. İşte detaylar!Amerika’da yaşanan gelişmeler bu gidişata bir dur dedi

Aylardır bir dikiş tutturamayan döviz kurları ve altın fiyatları, son dönemlerde yatay seyirler ile ön planda. Amerika’da yaşanan gelişmeler bu gidişata bir dur dedi. Bir süredir sıkışık bir bantta işlem gören döviz kurları ile birlikte altın fiyatları, ABD bankacılık krizi ve FED faiz artırımı kararından sonra hızla yükselme eğilimi göstermeye başladı.

Bir yandan da Amerika ekonomisi üç bankanın iflası ile de epey sarsıldı. Tam da bu sırada Amerikalı yatırım uzmanı önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar…

FED, bu ay 25 baz puanlık artış yaşanacağını belirtti. Hem bankacılık krizi hem de FED’in bu tondaki açıklamalarına devam etmesi, döviz kurlarında ve altın fiyatlarında yeni rekorların yaşanmasına neden oldu. Piyasadaki bu hal kaygıların artmasına neden oldu. Bu durumda yatırımcılar da birikimleri için endişelenmeye başladı. Tam da bu noktada ABD’li yatırım uzmanının kendi serveti için söyledikleri ilgi uyandırdı.

AMERİKALI UZMAN SERVETİNİ NASIL KORUDUĞUNU TEK TEK AÇIKLADI!

ABD’li ünlü yatırımcı Jim Rogers, ekonomi piyasalarının belirsiz bir hal aldığı şu dönemde nasıl bir yol izlediğini ilgililer için paylaştı. Savaş, enflasyon ve diğer faktörlere vurgu yapan ünlü isim Rogers, “daha da yüksek bir enflasyona doğru ilerlemekteyiz” şeklinde bir tespitte bulundu. Bu bağlamda da kendisini koruma altına almak için birtakım yatırım tüyoları verdi ve yapılması gerekenleri anlattı.

TRT Haber’e açıklama yapan yatırımcı Rogers, belirsizliğin hakim olduğu ortamda kendisini koruma altına alabilmek için emtia varlıklarına yönelmiş olduğunu söyledi. “Yalnızca biraz gümüşe yatırım yapıyorum. Biraz da altınım bulunmakta. Düşüş yaşanır ise daha fazla emtia satın alacağım” diyen Rogers, döviz kurlarına ise yatırım yapmayı tercih etmediğini belirtti.

İSLAM MEMİŞ YİNE HAKLI ÇIKTI!

Amerikalı ünlü yatırımcı Rogers tarafından yapılmış olan bu açıklamalar, akıllara Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’i getirdi. Memiş, geçen yıldan bu zamana kadar gümüş yatırımlarına dikkat çekerek gümüşün uzun vadede ciddi oranlarda kazanım sağlayacağını söylemekteydi.