Altın & Gümüş

Altını gelecek 6 ay boyunca büyük bir tehlike bekliyor! 

Heraeus tarafından yayımlanan ‘Paladyum Standardı 2022’ raporunda değerli metalleri gelecek altı ayda zorlu bir yolun beklediğine vurgu yapıldı. ‘Paladyum Standardı 2022’ raporuna göre, altın için "Altın ayıları kış uykusuna yatmaya niyetli görünmüyor" ifadeleri kullanıldı

Değerli metaller bu sene Ukrayna’daki çatışma ve Fed’in parasal ve mali teşvikleri geri çekmeye başlamasından çok derinden etkilendi.

‘Paladyum Standardı 2022’ raporuna göre, altın için "Altın ayıları kış uykusuna yatmaya niyetli görünmüyor" ifadeleri kullanıldı.

 

ALTIN AYILARI KIŞ UYKUSUNA YATMAYA NİYETLİ GÖRÜNMÜYOR

Dünya Gazetesi'nden Evrim Küçük'ün aktardığına göre, ABD'deki yüksek enflasyon verilerinin altın fiyatlarını düşürmesinin ardından Fed'in gelecek haftaki toplantısında faizleri 100 baz puan artırabileceği konuşuluyor. Spot altın fiyatı dün sabah son 2 senenin en düşük seviyesi olan bin 660 dolar/ons seviyesini gördü. Credit Suisse'in stratejistleri, 1.680’in kırılmasının daha fazla satışı tetikleyeceği uyarısı yapıyor. Stratejistler, bir sonraki desteğin 1.618 dolara kadar kayabileceğini, daha sonra 1.560 dolar ve sonunda 1.451 dolara varan satışların mümkün olabileceğini öngörüyor. Uzmanlar, yükselmeden önce 1.720 doların kırılması gerektiğini söylüyor. Societe Generale, ‘altın ayılarının henüz kış uykusuna yatmaya hazır olmadığını’  belirttiği raporunda altın fiyatının 2023 üçüncü çeyreğe kadar 1.550 dolar/ons seviyesine gerilemesini beklediklerine dikkat çekti.

 

PLATİNDE BEKLENTİ 890 DOLAR/ONS

Platin piyasasının önemli bir fazla vereceği öngörüsü bulunuyor. Bu sene 745 bin ons fazla oluşacağı hesaplanıyor. Otomotiv talebinin 2022 yılında yüzde 13 artarak 2.86 milyon onsa yükseleceği de tahminler arasında. Küresel platin mücevherat talebinin bu sene yüzde 7 düşerek 1.67 milyon onsa düşeceği tahmin ediliyor. Endüstriyel platin talebinin yüzde 6 yükselerek 2.31 milyon onsa yükseleceği düşünülüyor. Fiyatın zayıf kalması ve önümüzdeki altı ay içinde ortalama 890 dolar/ons olacağı tahmin ediliyor. Zayıf ekonomik görünüm, platini destekleyici bir ortam oluşturmuyor.

Bakan Kirişci'den müjde! Mazot ve gübre desteği yüzde 188 arttı! 
Hızlı Tren bileti fiyatlarına beşinci zam, yüzde 10 arttı! YHT İstanbul, Ankara, Konya... 18 Eylül 2022 fiyat listesi
Emekli promosyonu alamadım diye üzülmeyin! Yapı Kredi az önce açıkladı! Faturalar...